Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leveles tésztából miket...

Leveles tésztából miket szoktatok általában csinálni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább süteményeket, de mi pl. szilveszterre virslis rolót is.
2013. szept. 20. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Süteményt,általában túrós vagy lekváros töltelékkel.
2013. szept. 20. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Szezámmagos virslis háromszögeket, pogácsát, lekváros párnácskát.
2013. szept. 20. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Sajtos rudat, vagy különféle csigákat.

A sajtos, kolbászos csiga a nagy kedvenc. Lehet sonkával, májas krémmel, bolognai szósszal is tölteni.

Lekváros "batyukat". A túrósat próbáltam, nekem kifolyt a töltelék, de talán másvalaki tud hozzá tuti receptet.

2013. szept. 20. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Első,a virslishez van recepted ? :) Köszii
2013. szept. 20. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
habrolót , múltkor ilyet csináltam: [link] , vagy ha almás pitét csinálok és nem akaródzik a tésztát gyúrnom, vagy a citromos pitéhez, virslit becsavarok vele és megsütöm , töltött körtés-túrós sütit, vagy nutellás csigákat, vagy diós kifilt, rétesfélét is, ananászos sütit, vagy sósat , pogácsának vagy vasárnapi ebédhez csirkemelles batyut .... a leveles tészta sokoldalú :))
2013. szept. 20. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Croiassant. A legjobb Tante Fanni tesztabol,egy kis vajjal q kozepen,ami sules kozben elolvad.
2013. szept. 20. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Virslis roló: a vékonyra kinyújtott leveles tésztát, kb másfél centi széles, csíkokra vágjuk. a nyers bőrös, vagy emészthető bélben kapható virsliket áttekerjük ezekkel a csíkokkal. ha marad a csíkból, de rövid a másikra, simán lehet toldani. tojással lekenve forró sütőben 10-15 perc alatt kész.

"extra" ha a lekent rolókra szórunk egy kis reszelt sajtot.

a virslit nem kell előfőzni.

Mustárt, kecsapot tormát lehet mellé kínálni.

Frissen kisütve, feltálalva az igazi, de a maradék másnap

is eheteő, mikrózva.

2013. szept. 21. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

A tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkkal körbetekerjük a virslit, az egésznek a tetejét tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Az így elkészített rolókat tepsire tesszük, és sütőben kb. 170-180 fokon 20-30 percig sütjük.

2013. szept. 21. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én legutóbb csak kibontottam a tésztát, hagytam kiolvadni, és megkentem felvert tojással. Rászórtam kis kockára vágott bacon szalonnát, apróra vágott hagymát, és reszelt sajtot. Felvagdosás nélkül az egész lapot megsütöttem ezzel a feltéttel sütőlapon. Frissen tördeltük, és ugy ettük. Ketten simán megettük, egy jó zöldbab leves után. Az a baj, hogy csak frissen jó a leveles tészta, bármit csinálsz belőle.
2013. szept. 23. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!