Hogyan készül a fokhagymás szalonna?
Figyelt kérdés
Ezt valószínű, hogy sózzák és pácolhatják fokhagymával ízesített lével. Hasonló, mint a sózott szalonna. Nem füstőlt, és nyers a szalonna.2010. jan. 21. 20:26
1/5 anonim válasza:
Én sűrűn főzők itthon tka-és hasaalja szalonnát.Még melegen jó sok zúzott fokhagymával bedörzsölöm mindenhol,majd megszórom pirospaprikával.Ezután bekötöm még így melegen zacsiba,hagyom kihülni benne,kihülés után egy napig hagyom zacsiban hűtőbe.Fantasztikusan átivódik mindenhol,isteni fincsi puha! nyami :)
2/5 anonim válasza:
tokaszalonna (kimaradt egy betű)
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt ki fogom próbálni, hogy zacskóban összeérjen az íze.
De amit keresek az nyers szalonna, olyan mint a fehér sózott szalonna. De nagyon kellemes fokhagymás íze van. Valószínű, hogy pácolással készül.
Még mindig keresem a receptet. De ha máshol megtalálom akkor megírom itt is.
2010. jan. 21. 21:33
4/5 A kérdező kommentje:
A szalonnát megsózzuk, hogy a véres lé eltávozzon belő. 3-4 nap után langyos vízzel lemossuk. Eztán sós páclét készítünk és a fokhagymát belereszeljük abban pácoljuk a szalonnát. 2 hét után lemossuk és felakasztva tároljuk, és fogyasztható.(Én le fogok fagyasztani belőle, és kis darabokat fogok kivenni, ami egy-két evésre elég.)
2010. jan. 28. 17:33
5/5 anonim válasza:
Hol lehet sózatlan szalonnát kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!