Mi a kedvenc fűszeretek?
A legnagyobb kedvencem a friss rozmaring, annyira intenzív.
Nagyon szeretek kb. minden fűszert, de elsősorban kakukkfű, levendula, bazsalikom, majoranna, zsálya.
Bazsalikom,tárkony, kömény, babér, koriander, petrezselyem, snidling, kapor, sütikbe a szegfűszeg, fahéj, vanilia, gyömbér,reszelt citrushéj.
De azért ezeknél többet is használok, igyekszem változatosan fűszerezni.
Kevés fűszert használok, mert az alapanyagaim íze annyira jó, hogy sokszor nem kell, természetesen egyes ételeknél elkerülhetetlen a dolog. Mostanában elkezdtem használni a szegfűszeget (nem tudom megunni, remek illatos, aromás cucc)...
A szerecsendió is fel tud dobni bizonyos ételeket s az is igen illatos. A vanília mindig is nagy kedvencem volt és a fahéjat is kedvelem. A kakaó fűszernek minősül? :) Mindenesetre az illatos fajtát szeretem abból is. Aminek a dobozába beleszagolva máris jobb az ember napja.
Legtöbbször azt használom, amit anyám is anno: só, bors, paprika, olykor kömény.
A párom pedig curryt használ rengeteget, sokfélét.
fokhagyma,curry,majoranna,koriander,baharat,delikat,bazsalikom.
egy nagyon jo fuszerkeverekem ( sajat recept)
koriander,bors,komeny,chili,fokhagymapor,bors,majoranna,curry,pirospaprika. na ebbol olyan keverekem van hogy az hihetetlen.. ISTENI FINOM :D hasonlit a kfc csirkefuszerhez ( meg a vegen meglesz az eredeti recept is ;) :D )
Milyen fűszer az a baharat?
Még sosem hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!