Leírnátok nekem a kedvenc olcsó receptjeiteket?
Mostanában volt:
- ma pizzát sütünk házilag. Kell hozzá liszt, víz, élesztő. Kb. 150 ft a tészta. Kijön belőle akkora pizza, hogy a felét másnap esszük meg ebédre. Feltétnek paradicsomszósz vagy tejfölös szósz, darált hús, felvágott, gomba, zöldség, hagyma, sajt. Ha mindent összeszámolok is bőven 1.000 ft alatt van 2 napra.
- tegnap rozmaringos-olívaolajos-fokhagymás padlizsánszeletek voltak, mellette sült újkrumplikkal, zöldsalátával. Padlizsán kilója 300 ft, a krumplié 90, a saláta mellé szintén filléres kiadás. 2 napra ez is elég (ma ettük meg ebédre ami maradt)
- volt még a héten tejszínes oregánós tepsis krumpli sajttal megszórva - egytálétel, 1000 ft alatt van, tejszín, tojás, krumpli, sajt és fűszer kell bele. Szép nagy adag lesz ebből is.
- holnap vacsorára zöldbab lesz friss gombás öntettel, ugye se a gomba se a zöldbab nem valami drága.
Darás tészta --> tészta megfoz, zsemlemorzsa kicsit lepirit , osszekever, ra a lekvar es kész is :)
Tárkonyos ragu leves --> 2-3 Csirkeszárny , tárkony, répa, gyökér, karalábé stb , tejföl , citrom
Utolsó válaszoló vagyok, ha kedvet kapnál egy májas vagy mocskos tésztához kérd nyugodtan, leírom szívesen. Nagyon sok helyen nem ismerik, felénk "divat" :)
Annyi még, hogy esetleg, hogy ha gyorsat akarsz csinálni, és csak kb. 15 perced van, lehet kapni konzerves melegszendvics szószokat, én azt is szoktam csinálni, ha fáradt vagyok, hogy megfőzök fél kg spagettit, és forrón összekeverem pl egy ilyen pizzás szósszal. Mindenki imádja.
Vagy bolognait csinálhatsz darált hús helyett húskonzervvel is.
- ma lecsót dobtam össze (kolbászka, paprika, paradicsom, hajma, de szoktunk kockázott padlizsánt is tenni bele)
- lapcsánka - krumpli lereszel, só-bors, liszt, és tojás (mennyiség függő), aztán kis olajon lepénykéket készítesz belőle
- jénai kivajaz, bele hagyma, krumpli, virsli (meg amit gondoltok) és fél-háromnegyed órára a sütőbe
Tészták:
- sonka (v párizsi), paradicsompüré, fűszerekkel
- olcsó konzervzöldség (pl. kukorica, borsó), joghurtos mártás
- sonka (v párizsi), kukoricakonzerv, tejszín
- grízt lepirítod, pici vízzel megfőzöd, abba forgatod a kifőtt tésztát
- tejföl és sajt is sláger (esetleg porcukor)
- vagy kecsöp bazsalikom és oregánó
- sima tejszínes tárkonyos
- lekváros porcukros, kakaóporos, fahéjas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!