Mi a kedvenc sütirecepted? Ami olcsó, finom és hamar kész van.
Csokis muffin.(12 db).
26 dkg liszt 4 dkg kakao 1 vaniliás cukor 1 sütőpor 2 tojás fél kocka rama 1 dl tej 1 tk fahéj 12-14 ek.cukor
Muffinformába(papirba)190 fokon 20-25 perc(késpróba)
Amikor a formákba beletöltöd háromnegyedig a masszát,mindegyikbe bele lehet nyomni 1-2 kocka csokit.
Én milkát szoktam,mert abbol 1 tábla 24 kocka.
Ajánlom a kék lidl-s tejcsokoládét,mert az olcsobb.
HA nagy gáztepsibe sütöd ugyanezt a tésztát akkor kivajazott lisztezett tepsibe bele a massza és megszorod szintén csokidarabokkal,dupla adag megy mindeből bele.
6 tojásos vizes piskóta /darált dióval/, kettévágva és nutellával megtöltve.
Pillanatok alatt készen van. Egy közepes tepsi tele lesz vele.
:)
Bögre sütemény
1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió vagy mák, 1 bögre kristálycukor, 1 egész tojás, 1 csomag sütőpor.
(lehet bele ízlés szerint mazsolát is tenni)
Ezeket csomómentesen összekevered, mehet a vajazott, lisztezett (vagy sütőpapíros) tepsibe.
Alacsony hőfokon süsd, inkább sokáig süljön, de ne égjen oda. Amikor már pirul a teteje, tűpróbával ellenőrizd, átsült-e a közepe.
A diósnál, amikor már kezd a teteje szilárdulni, durvára vágott diódarabokat szoktam rászórni, nagyon finom, amikor megpirul.
------------
Lusta asszony sütije
10 púpozott evőkanál liszt
10 csapott evőkanál cukor
3 egész tojás
10 dkg kockamargarin
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál bármilyen lekvár (ami nem túl híg)
10 evőkanál tej
5 dkg mazsola (kihagyható)
1 marék durvára vágott dió
Ezeket kikeverjük, de csak a dió felét tesszük bele. Kivajazott tepsibe öntjük (lisztezni nem kell, mondjuk én szilikonos sütőpapírra szoktam, azt nem kell vajazni sem).
A tetejére szórjuk a dió másik felét.
30-35 percig sül, alacsony hőfokon (kb. 180)
Fahéj helyett már mézessüti porral is készítettem, úgy is finom. DE fahéjjal is olyan karácsonyi süti hangulata van. :P
--------------------------------
Kávés Muffin
30 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaó
5 dkg csokireszelék
5 dkg durvára vágott dió
1 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál olaj
10 dkg vaj
1,25 dl tej
1,25 dl feketekávé
száraz és nedves hozzávalókat külön-külön keverd össze, majd az egészet összekeverni. És a muffin lényege még abban rejlik, hogy nem kell túl sokáig kevergetni, hogy laza maradjon a tészta.
Ez egy nagyon laktató muffin.
kb. 190 fokon 20-25 perc alatt kész, vigyázz, nehogy odakozmáld az alját!
------------------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!