Sűrített paradicsomból ki hogy szokott paradicsom szószt készíteni?
Én is egy vékony pirospaprikást rántást készítek, lehúzva a gázról elkeverem a vízzel hígított paradicsom sűrítménnyel. kis kézi habverővel teljesen csomómentesre lehet keverni. ha kell utána ízesítem, kis só, cukor, bors, és egy kis bazsalikom. (ha van friss )
Nekem nagyon bevált a félkilós dobozos, szinte mindenhol lehet kapni valamilyen márkát. Lidl, Aldi, Spár, mindegyik jó a sajátmárkás is, és elég olcsók.
ha összekeverem a rántással, még engedek a dobozba fél liter vizet és azzal öntöm fel. egy kicsit összeforralva tökéletes akár önmagában, de húsgombóccal is, illetve töltöttpaprikának is.
Persze a mennyiség attól függ, mekkora adag kaját főzünk.
kb 70 deka darálthúshoz 2 doboz, azaz 1 liter sűrítményt használok.
A konzerv paradicsompürék koncentráltabbak ugyan, de én nem használom, mert nem kiadós vízzel hígítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!