Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket lehetne...

Milyen ételeket lehetne csinálni Paradicsomból?

Figyelt kérdés
Hello. Kaptunk egy vödör paradicsomot. Milyen ételeket ajánlotok amire el tudnánk használni 1 hét alatt?

2012. szept. 19. 23:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Paradicsomleves, paradicsomos káposzta, paradicsomos tészta, mindenféle szószhoz fel lehet használni, pizzákhoz, paradicsomsaláta.

Kapásból ennyi jutott eszembe, de tuti van több is.

2012. szept. 19. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy ott van még a töltött paradicsom.
2012. szept. 19. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Lehet sütni is, rakott ételekre tenni belőle, de én kifőzném paradicsomszósznak, és eltenném üvegekben, jól jöhet az akármikor. Tortilla, gyros, akármilyen sült húshoz nagyon jó szószalap, amit aztán lehet csinálni édesre, csíősre, bármilyenre. Pizzára, tésztákra és rakott ételekre is tökéletes szósz állapotában, a lehető legtöbb formában így lehet felhasználni szerintem.


(A szósz, ahogy csinálnám: néhány fej vöröshagymát apró kockákra vágva kevés zsiradékon megpirítok (paradicsom kg-onként kb 1 fej), a paradicsomokat lobogó vízbe dobom két percre, kiveszem, leszedem a héját és felvágom. Összeturmixolom vagy botmixerrel megdolgozom a hagymával együtt, majd főzöm forralásig, utána amíg kellő sűrűségű nem lesz. Szaliciles vízzel kimosott üvegekbe szedem a dunsztba rakom, majd ha kihűlt, mehet a polcra.

Felhasználáskor ha valamilyen ízű szószt csinálok, akkor sózom, fűszerezem, vagy épp édesítem, és újraforralom.)

2012. szept. 19. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

lecsóóóóó

amúgy meg ha nagyon nem fogy akkor meg lehet aszalni és fűszerekkel, olíva olajban eltenni. irtó finom lesz tésztasalátában, pizzán olaszos kajában :) gulin receptek.

2012. szept. 19. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Pár szemet fagyasztóba is érdemes tenni, télen jól jön 1-1 szem pörköltbe pl.egy kis tálcára teszel egymás mellé egész érett paradicsomokat és kőkeményre fagyasztod. utána már egy zacskóban is elfér. télen csak a csapmeleg víz alá kell tartani és rögtön lejön a héja. pár perc múlva kásásodik és lehet darabolni.

amúgy fagyasztottból szinte mindent el tudsz készíteni, amit frissből. szószokat, lecsót, és amit írtak a többiek.

persze van amibe át kell paszírozni mert magostól nem jó, vagy turmixszal megdolgozni.

2012. szept. 20. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Csinálhatnál akár házi ketchupot is, az nagyon finom.
2012. szept. 20. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is egy nagy bödön háziketchup jutott előszőr az eszembe.
2012. szept. 20. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

1 vödör paradicsomot ne főzögess, abból nem sok marad. Igaz, mi 40 literrel főztünk és abból se fog sok maradni :D

lecsó, paradicsomleves, milánói-olasz kaják, mozarella saláta, gyuvecs /szerb rakott kaja hús, rizs, paradicsom/.

2012. szept. 20. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!