Sok paradicsomból mit lehet csinálni?
Tegnap láttam a TV-ben egy főzőműsorban sült paradicsomot, szerintem ez is finom lehet, úgy megkívántam, hogy én is fogok csinálni.
"A paradicsomokat félbevágjuk, vágott felükkel tepsibe tesszük. Megszórjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymával, a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és a sütőben körülbelül 20 - 30 percig sütjük. Tálalhatjuk köretnek friss kenyérrel, hogy a szaftját ki lehessen tunkolni, de ha megszórjuk sajttal és 1 - 2 két percig a sütőben hagyjuk, hogy elolvadjon, egytálételként is kínálhatjuk."
Köszönöm! :) Mindkét ötlet jól hangzik.
Még soha nem tettem el paradicsomot mélyhűtőbe. Van valami speciális tennivaló előtte?
én is egy részének a fagyasztását javaslom, én télcára teszek érett paradicsomokat úgy teszem a fagyóba.ha kőkemények lettek, akkor bele egy zacsiba, és télen nagyon jól jön. szoktam szeletelt paprikát is fagyasztani, így akár lecsó is, lecsós alap is készülhet télen.
egy részét megfőzhetsz sűrű mártásnak, ami kitűnő lenne egy jó svédgombához is.
Paradicsomtorta
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 doboz 40 dkg-os paradicsomkonzerv
20 barnacukor
3 db tojás
20 dkg liszt
fél evőkanál sütőpor
fél kávéskanál őrölt szerecsendió
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg dió
1 csipetnyi só
Krémhez:
40 dkg mascarpone sajt
15 dkg fehér csokoládé
fél citrom lereszelt héja
Csinál paradicsomlevet, csak össze kell vágni paradicsomokat és feltenni főni (vizet se kell rá tenni és sót se), amikor már szétfőtt, akkor le kell passzírozni, még forrón befőttes vagy más üvegbe tenni (lényeg, hogy üvegből legyen és jól záródjon), és akármeddig eláll.
Pár üvegnyi biztos lesz belőle, később főzhetsz levest vagy paradicsomoskáposztát belőle.
Nagymamám minden évben csinál vagy 15-20 liter paradicsomlevet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!