Mi ennek az ételnek a neve? Kell hozzá krumpli, tojás, só, víz, liszt.
úgy néz ki mint amikor a szilvás gombócnak szeleteljük a tésztáját kocka vagy téglalap alakra. És kisütve is ugyan olyan alakja marad csak bebarnul.
nem tócsni alakú, szép lapos és egyenletes
Krumplis pacsni
Mi nagy fánkszaggatóval vagy pohárral szoktuk szaggatni.
Mi is pacsninak hívjuk, de kerekre szaggatjuk.Sőt volt, amikor kis gombócokat formáztam, majd ellapítva azt sütöttem ki. egy kicsit felfújodott, olyan kis fánkszerű lett.
Finom, de nincs köze a tócsnihoz és társaihoz, mert gyúrt tészta.
7-es változata szerintem a legrégebbi készítési mód. Mert az összetört föttkrumplira rászórták a lisztet, majd csak kézzel doldoztak vele tovább. Nem kellet csak egy percet összekeverni a krumplit a lisztel, majd egyforma mennyiséget szakitani, ezt göngyöliteni és széttapsikolni.
Talán innen a neve ahogyan én ismerem: Krumplis tapsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!