Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilvalekvárból mit?

Szilvalekvárból mit?

Figyelt kérdés
Csináltam hirtelen felindulasbol egy nagy befőttesüveg szilvalekvárt, félek megromlik, (életem elsé szilvalekvárja) a hűtőben van, ötleteket kérnék szépen TŐLETEK mit csinálnátok belőle? Valami sütire gondoltam. Köszönöm! Mindnkinek megy a zöld kéz!
2014. szept. 23. 14:21
 1/10 A kérdező kommentje:
Valami linzeres tésztára, vagy angolos morzsa süti.... valakinek bevált receptje, vagy ötlete?????
2014. szept. 23. 14:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Linzerre teheted, gombócba, kelt buktába, de enni is jó kenyérre kenve.
2014. szept. 23. 14:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gombóc a legszimpibb :)
2014. szept. 23. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mennyire kemény az állaga? Mert ha folyós, akkor a gombócból pl kifolyik.

Összeragasztani lehet 1-1 db linzert, aminek az egyik, a felső darabja ki van szúrva, és oda tenni egy kiskanállal.

Csinálhatsz rizskoch-ot, s ahhoz lehet tányéron adni felmelegített lekvárt. Főtt laskatésztát leteríteni kikent, morzsázott jénaiba, rákenni lekvárt, darált diót, így rétegezni,sütni, s a végén rá tojáshab, amibe 1 kanál lekvárt kevertél. Ezzel csak szárítani pár percig.

Én még sülthöz is adok szilvalekvárt. Pikáns a sós hús+rizs és az édeskés lekvár.

2014. szept. 23. 15:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Elég folyós lett, köszöm szépen, kár lenne érte, olyan finom :) a diós süti is tetszik, köszönöm szépen az ötleteket!!!! Ma sütünk a kisfiammal :)
2014. szept. 23. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia,sült csirke mellé kiváló,sőt a sült csirkét is megkenheted vele és úgy sütöd meg.

Egyébként tegyél bele egy kevés nátrium beáztatott és eláll akkor évekig is.

F/28

2014. szept. 23. 15:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a szilvalekvár smarnihoz is, palacsintához is, de vajas kiflire is finom.
2014. szept. 23. 16:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek emnt a zold kez! Nyammm :)
2014. szept. 23. 16:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hallottál-e a mocskos tésztáról? Mi imádjuk. Hihetetlenül egyszerü. Főzöl hosszúmetélt tésztát és még forrón bemocskolod jó sok szilvalekvárral :)
2014. szept. 23. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt lehagytam, hogy aki esetleg édesebben szereti megszórhatja cukrozott fahéjjal/őrölt szegfüszeggel.
2014. szept. 23. 20:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!