Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud egyszerű süteményt ami...

Ki tud egyszerű süteményt ami finom?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Én 19 éves sráv vagyok...soha az életben nem sütöttem ,nem főztem,és nem is csináltam semmit ami étellel kapcsolatos....(Rendeltem vagy megettem amit elém raktak...)

(na jó tejberizst én is tok csinálni meg tejbedarát...:))

Na azt szeretném ha valaki lenne szives írni nekem olyan sütit vagy finomságot,amivel hétvégén itthol is meglephetem a barátnőm és elmondhatom hogy én csináltam,és kicsit különlegesebb dolog is lenne ez az egyszerű süti...:)

Remélem érthetően kérdeztem mertr nagyon kevés időm volt erre a szövegre mert indul a buszom mindjárt...

nagyon köszönöm előre is a válaszokat:)

Sziasztok

2010. jan. 20. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Milyen helyes vagy! :)) Bármit is csinálsz és bárhogy is sikerül a barátnőd biztosan nagyon fog örülni neki, mert ez egy nagyon kedves gesztus! Én a kókuszgolyót ajánlom, sütni sem kell, gyorsan elkészül. Íme:

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

40 dkg darált háztartási keksz (boltba lehet direkt darálva venni!)

6-8 evőkanál baracklekvár

4 dl forralt tej

1 dl kávé

2 dl meggybefőtt leve

8-10 evőkanál instant kakaópor

6 evőkanál cukor

kókuszreszelék

Valamint:

kókuszreszelék

meggy

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverem, majd vizes kézzel golyókat formázok a masszából. Kókuszreszelékben megforgatom. Ízlés szerint lehet meggyet is tenni a közepébe.

Sok sikert és ügyes legyél! :)

2010. jan. 20. 12:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, találtam még egy egyszerűt, a "különlegessége" az, hogy mikróban készül. Igazság szerint nem merek semmi bonyolultat ajánlani, - ezért lehet nem különleges, - nehogy ne sikerüljön. Egyébként én szoktam olyan édességet csinálni, ami "mismás" névre hallgat, egy edénybe tegyél babapiskótát, meglocsolod rummal vagy kávéval dobsz rá reszelt csokit, dió-mogyoró-mandula-mazsola-aszalt gyümölcs-és/vagy bármilyen gyümölcs, befőtt stb, erre rá ezekhez illő puding, ha kihült mehet a hűtőbe!
2010. jan. 20. 13:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

1 doboz (2 dl) kefír

2 db tojás

3/4 kefíres doboz cukor

1/2 kefíres doboz olaj

2 kefíres doboz liszt

1 db sütőpor

1 db vaniliáscukor

ezeket nagyon jól összekevered ( a sorrend mindegy hogy adagolod) kis tepsibe teszed (én akkorába szoktam mint egy A/4-es lap), és magozott meggyet jól elszórsz benne, de minél sűrűbb annál jobb. Be a sütőbe kb. 180-200 fok és kb 40 percig sütöd, de közben figyeld. Szépen fel fog jönni, és amikor szép barnás a teteje kiveheted.

Nagyon nagyon finom, és szó szerint 5 perc a kikeverés, még annyi sem. Én annyira béna vagyok, semmit nem tudok sütni, de ez nagyonb megy és imádja a család.

Ja mikor felvágtad és tálalod, kis porcukor a tetejére mehet, olyan guszta lesz tőle!

2010. jan. 20. 13:17
 4/10 anonim ***** válasza:
előző vagyok, most látom fiú vagy?? ezt csináld amit ajánlottam elájul a kedvesed! a kókusz golyó olyan általános, és még túl munkás is.
2010. jan. 20. 13:20
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm ezeket a nagyon gusztusos sütiket amiket leírtatok nekem:)Már mindeggyiket meg is kívántam:)

És ha lehet én mindeggyiket megcsinálom most szombatra,és majd mindeggyikből tud enni Dórim:)

Nagyon rendesek vagytok hogy szántatok rám időt!Köszönöm nektek:)

(Ha valaki még írna azt megköszönném:),Jövőhéten szombaton újra jön hozzám:)

2010. jan. 20. 16:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Csokoládés szelet

Hozzávalók:

3 tojás

1 bögre cukor

1 csomag vaníliás cukor

20dkg puha vaj

3 evőkanál kakaópor

1 bögre tej

4 evőkanál frissen főzött kávé

2 bögre liszt

1 csomag sütőpor

Mázhoz:

2 evőkanál kakaópor

1 bögre porcukor

2 evőkanál olvasztott vaj

Tetejére: fél bögre kókuszreszelék

Tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral majd a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a tejet a kávét a sütőport és a lisztet. A masszát lisztezett tepsibe öntjük. 15-20 percig sütjük. A máz alapanyagait összekeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.

Szerintem nagyon könnyű elkészíteni és még finom is. =)

2010. jan. 20. 21:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm:)Ez is nagyon nagyon finomnak látszik:)

Hát komolyan mondom most legszívesebben neki is álnék megcsinálni:)

na mégegyszer köszi

szia

2010. jan. 20. 22:38
 8/10 anonim ***** válasza:

de aranyos srác vagy

én is a kókuszgolyót írtam volna, meggyel a közepén

ha meggyes piskótát sütöd akkor arra figyelj, hogy ne nyitogasd a sütöt, mert összeesik a tésztája

sok sikert

2010. jan. 21. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! hogy legyen miből válogatnod, én is írok Neked egy nagyon egyszerű és olcsó sütireceptet.

Kakaós lepény:

hozzávalók:25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj /magarin/ 1 csomag sütőpor 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 db tojás.

a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejet és a kakaót.

ez eddig a sima kakaós tészta, de ami az én praktikám, hogy amikor ezt a masszát beleöntöm a sütőpapírral bélelt

tepsibe, a tetejéét megszórom, 25 dkg sütésálló vegyesgyümölcs lekvárral. ezt fél kg-os dobozban lehet kapni pl. spár, penny üzletekben.szóval a fél kilónyi

két tepsire is elég.apró kockákra vágva kell a sütire szórni.ez a sülés során belesüllyed.Tűpróbáig kell sütni,

ha nem ragad a tű vagy a fogpiszkáló akkor kész.

lekvár helyett lecsurgatott magozott meggyel is készülhet,de a lekváros szerintem különlegesebb.

próbáld ki bátran, ,mert nagyon egyszerű és a barinődet biztosan elvarázsolod vele.

én mindig másfél adagban készítem kb 40*25-ös tepsiben.

üdv-eri-

2010. jan. 21. 11:49
 10/10 A kérdező kommentje:

Jajj de nagyon kívánatosak ezek a sütik:)Alig várom hgy minden szombatra készíthesssek barátnőmnek meglepi sütit:)És bízok benne hogy mindeggyik nagyon jól fog sikerülni és nem szerencsétlenkedem el..:)Eddig nem volt időm kipróbálni sajna ezeket a recepteket előre még szombat előtt mert melóztam...és kevéd időm volt...:(

De eldontöm reggel h melyik lesz az a süti és déltől az fogom csinálni,délelőtt meg bevásárolok:)De Mindeggyikre sor fog kerülni:)Szerintem 2félét megcsinálok hogy mindeggyikből annyit ehessen amennyit csak megkíván:)

Jajj az én pici szivem:)Remélem neki is annyira ízlik mint amennyire nektek akik a receptet írtátok nekem:)

Nagyon köszönöm mindenkinek aki időt szánt rám és írt receptet:)

Hálás vagyok nagyon!Egy kapcsolat feldobásában segítettetek nekem ezzel talán:)

Mindenkinek szép napot,szép hétvégét és minden jót kívánok:)

És ha van még receptetek azokat nagyon nagyon szívesen fogadom:)

Legyetek jók ha tudtok.....a többi nem számít:):)

Na pussz mindenkinek:)

2010. jan. 21. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!