Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Májból (csirke, sertés)...

Májból (csirke, sertés) milyen receptek váltak be nektek? Hogy lehet elkészíteni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a net tele van receptekkel, de kezdő vagyok, nem merek kísérletezni. Légyszi az előkészületekről is írjatok le mindent! Köszi
2014. szept. 17. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
nem írták le elég helyen már?
2014. szept. 17. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Jó sok hagymát odaralsz sülni felcsíkozva. 3-4 nagyobb elég. Fogod a (csirke)májat és ha van epe azt kivágod. Feldarabolod kis darabokra. Ha a hagyma üveges hozzáadod a májat. Fűszerezed csípőspaprika is mehet bele. Csinálsz hozzá krumplipürét és eheted:)


Pár nagyobb gombát megtisztítassz kiszeded a szárát. A szárat felaprítod raksz hozzá a hagymás májból. Annyi zsemlemorzsát raksz hozzá hogy egyben maradjon. Fogsz 2 gombát. Az egyiket jól megtöltöd hogy ha a másik gombát rárakod ne maradjon üres rész benne. Bepanírozod kisütöd.


csirecombot is tölthetsz vele hogy a bőr alá rakod

2014. szept. 18. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Hagymás sült májat szoktam én is, de mérsékeltebben a hagymával. Fél kiló csirkemájhoz, két közepes hagymát dinsztelek zsírban, és erre teszem rá a megtisztított csirkemájat. Jól átkeverem és fedő alatt hagyom puhulni. saját levet enged, nem kell víz hozzá. ha elfőtte a levét, akkorra kész is, zsírjára sütve, borssal, majorannával fűszerezem. Az asztalnál sózom.

Puha kenyérrel tunkolva a hagymás szaftot, és egy kis savanyúsággal nagyon finom. Persze bármilyen rizs vagy krumpliköret is illik mellé.

2014. szept. 18. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Pörkölt alapon lecsós májat is szoktam készíteni. (én csak csirkemájat használok, mert a sertésmájjal megjártam már párszor- kemény lett )

a hagymát megdinsztelem, kis vízzel elfőzöm, majd zsírjára sütöm. ezen átfuttatom a csirkemájat és megvárom, míg saját levét elfővi. ekkor némi vízzel pótlom, és pirospaprikával, őröltköménnyel fűszerezem.

meghámozok 2 szem paradicsomot, aprítva a májhoz teszem.

amikor a máj már félpuha, akkor teszem bele a szeletelt húsos paprikát.

Mire a paprika is megfő (de még roppanós, nem pöndörgős héjú ),

kész is a finom sűrű szaftos májpörkölt.

Rizzsel, sós vízben főtt krumplival, vagy ugyancsak puha le kenyérrel, friss salátával vagy savanyúsággal remek választás ebédre-vacsorára.

2014. szept. 18. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

A baconba tekert sült csirkemáj is nagyon finom, nem lehet elrontani.

Én egy szűrőbe téve 1-2 percre forró vízbe mártom, és utána tekerem át a húsos baconnal.

egy tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe pakolom a májakat, és előmelegített sütőben megsütöm. a szalonnán látszik mikor kész.

Krumplipürével a legfinomabb.

2014. szept. 18. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
En leginkabb zoldborsos csirkemaj rizottot szoktam csinalni. Odateszek egy jo nagy fej hagymat olajban uvegesre piritom, radobom a megtisztitott, felkockazott vagy hurolt csirkemajat, zsirjara sutom, hozzateszek nemi vizet es fel kg csirkemajhoz 3o dkg zoldborsot. kozben fuszerezem borssal, sok majorannaval, pirospaprikaval. Teszek bele kockakra vagott paradicsomot es paprikat,telen uveges lecsot 4 ek-lal vagy 2 dl paradicsomlevet. Ha kesz akkor sozom, majd parolt rizzsel osszeforgatom, de lehet csak siman a rizsre is szedni a majas ragubol tetszes szerint.
2014. szept. 18. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a recepteket, kedvesek vagytok, ti fogom próbálni őket! :)

(mivel vashiányos vagyok az orvos javasolta a sok májat és belsőséget, de az én tudományom a baconbe csavart májnál megállt... :) )

2014. szept. 18. 14:48
 8/9 A kérdező kommentje:
"ti" helyett "ki", bocsi, elírtam.
2014. szept. 18. 14:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Harmadikként írtam a hagymás sült májat. No ,ha ebből többet csinálsz a maradékból nagyon finom házi májpástétomot is készíthetsz. A májat a szafttal együtt ledarálod, utána tolsz 2-3 főtt tojást. Mustárral, borssal, ha kell még egyéb fűszerekkel utánízesíted, egy kis tejföllel krémesre kevered.

Friss vagy pirítós kenyérrel is nagyon finom. 3 napig simán eláll a hűtőben, kis dobozban fagyasztható is, ami máskor jól jöhet.

Minden bolti májkrémnél finomabb, és tudod, hogy mit tettél bele.

2014. szept. 18. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!