Májból (csirke, sertés) milyen receptek váltak be nektek? Hogy lehet elkészíteni?
Jó sok hagymát odaralsz sülni felcsíkozva. 3-4 nagyobb elég. Fogod a (csirke)májat és ha van epe azt kivágod. Feldarabolod kis darabokra. Ha a hagyma üveges hozzáadod a májat. Fűszerezed csípőspaprika is mehet bele. Csinálsz hozzá krumplipürét és eheted:)
Pár nagyobb gombát megtisztítassz kiszeded a szárát. A szárat felaprítod raksz hozzá a hagymás májból. Annyi zsemlemorzsát raksz hozzá hogy egyben maradjon. Fogsz 2 gombát. Az egyiket jól megtöltöd hogy ha a másik gombát rárakod ne maradjon üres rész benne. Bepanírozod kisütöd.
csirecombot is tölthetsz vele hogy a bőr alá rakod
Hagymás sült májat szoktam én is, de mérsékeltebben a hagymával. Fél kiló csirkemájhoz, két közepes hagymát dinsztelek zsírban, és erre teszem rá a megtisztított csirkemájat. Jól átkeverem és fedő alatt hagyom puhulni. saját levet enged, nem kell víz hozzá. ha elfőtte a levét, akkorra kész is, zsírjára sütve, borssal, majorannával fűszerezem. Az asztalnál sózom.
Puha kenyérrel tunkolva a hagymás szaftot, és egy kis savanyúsággal nagyon finom. Persze bármilyen rizs vagy krumpliköret is illik mellé.
Pörkölt alapon lecsós májat is szoktam készíteni. (én csak csirkemájat használok, mert a sertésmájjal megjártam már párszor- kemény lett )
a hagymát megdinsztelem, kis vízzel elfőzöm, majd zsírjára sütöm. ezen átfuttatom a csirkemájat és megvárom, míg saját levét elfővi. ekkor némi vízzel pótlom, és pirospaprikával, őröltköménnyel fűszerezem.
meghámozok 2 szem paradicsomot, aprítva a májhoz teszem.
amikor a máj már félpuha, akkor teszem bele a szeletelt húsos paprikát.
Mire a paprika is megfő (de még roppanós, nem pöndörgős héjú ),
kész is a finom sűrű szaftos májpörkölt.
Rizzsel, sós vízben főtt krumplival, vagy ugyancsak puha le kenyérrel, friss salátával vagy savanyúsággal remek választás ebédre-vacsorára.
A baconba tekert sült csirkemáj is nagyon finom, nem lehet elrontani.
Én egy szűrőbe téve 1-2 percre forró vízbe mártom, és utána tekerem át a húsos baconnal.
egy tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe pakolom a májakat, és előmelegített sütőben megsütöm. a szalonnán látszik mikor kész.
Krumplipürével a legfinomabb.
Nagyon szépen köszönöm a recepteket, kedvesek vagytok, ti fogom próbálni őket! :)
(mivel vashiányos vagyok az orvos javasolta a sok májat és belsőséget, de az én tudományom a baconbe csavart májnál megállt... :) )
Harmadikként írtam a hagymás sült májat. No ,ha ebből többet csinálsz a maradékból nagyon finom házi májpástétomot is készíthetsz. A májat a szafttal együtt ledarálod, utána tolsz 2-3 főtt tojást. Mustárral, borssal, ha kell még egyéb fűszerekkel utánízesíted, egy kis tejföllel krémesre kevered.
Friss vagy pirítós kenyérrel is nagyon finom. 3 napig simán eláll a hűtőben, kis dobozban fagyasztható is, ami máskor jól jöhet.
Minden bolti májkrémnél finomabb, és tudod, hogy mit tettél bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!