Könnyű süti recepteket tudna írni valaki?
1. begyújtod a sütőt, hadd melegedjen
2. előveszel egy bögrét (2,5dl-est): 2 bögre liszt, 1 b. cukor, 1 zacsi sütőpor, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 1 dl olaj - az egészet robotgéppel összekevered (én teszek bele fahéjat, meg kis vaníliás cukrot, vagy kakaót, esetleg mákot)
3. gyümölcsöket egy tálkába összevágod, lelisztezed
4. egy tepsit/kör alakú formát olajozol, megszórod zsemlemorzsával
5. beleöntöd a tésztát, rászórod a gyümölcsöket (nem kell belenyomni)
6. 160-170 fokon tűpróbáig sütöd (mikor már nem ragad tészta a késre/villára, akkor jó. Én még utána szoktam hagyni egy kicsit "pirulni")
A legegszerűbb, legfinomabb citrom torta (de csinálhatod kocka alakúra is :) Kb 1 óra alatt megvan mindennel együtt.
Piskóta alaprecept:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Krém:
5 dl tejszín (Hulala, vagy cukrász tejszín)
3 ek cukor
1 nagy pohár natúr joghurt
2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag valiliás cukor
A tésztához összekevered a hozzávalókat, a tojás fehérjét célszerű előbb kemény habbá verni és óvatosan beleforgatni a masszába, akkor lazább lesz. Megsütöd tűpróbáig, 180-200 fokon.
A krémhez habbá vered a tejszínt és a cukrot. Utána hozzáadod a joghurtot, majd a citromot is belekevered.
Ha kihült a piskóta elvágod 2-3 lapra (attól függ milyen vastagra sikerült). A lapok közé betöltöd a hab kb 2/3-át, a maradékkal befeded kívülről az egészet.
Citromkarikával, kakaóporral, esetleg folyékony csokival, színes cukorral lehet díszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!