Mit főzzek ebédre?
Én ma csurgatott tojáslevest csinálok, és sajtszószos sertésragut vagy pennével, vagy rizzsel, de ha kedvem lesz szaggatok hozzá nokedlit.
Milyen alapanyagod van otthon kedves kérdező?
nagyon jól hangzik, amit csinálsz, hogy csinálod a sajtszószt, mert nekem sosem sikerül, olyan finomra, mint az étteremben.
Van itthon krumpli, hagyma, paprika, cukkini, meg csirkecomb.
Nekem tegnapról maradt hùsleves , 2. nak pedig tùróstèsztàt csinàltam. Most nem volt kedvem se ès idöm se nagy fözöcskèhez.
Holnap tökfözelék lesz ès sütök tùròs pogàcsàt. ( abból ami ma megmarad tùrò )
Szerdàn ràntott hal lesz rizzsel meg majonèzes kukoricàval, ezt a lànyom imàdja. Ha kedvem lesz akkor gyümölcslevest is csinàlok.
Csütörtökön vadas lesz zsemlegombóccal.
Pènteken valamilyen tészta ( ez a nap nàlunk tèsztanap ), lehet krumplis
Szia!
Első válaszoló vagyok. Én nem spirázom túl, vagy egy besamell mártást csinálok és teszek bele sajtot, vagy ami ma lesz, mert maradt meg tejszín a múltkori carbonara spagetti után, úgy csinálom, hogy a sertéshúst felcsíkozom, odateszem hagymával összepirítom, fűszerezem (só, bors, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, majoranna), majd öntök hozzá 1 pohár vizet, ha megfőtt a hús hozzákeverem a főzőtejszínt, teszek rá 1 ek. lisztet, beleszórom a reszelt sajtot és kész a sajtszószos sertésragu. De ha van otthon kukorica konzerv vagy gomba, akkor azt is hozzá lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!