Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zsemlegombóchoz hogyan kell...

A zsemlegombóchoz hogyan kell gombamártást készíteni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 8. 20:41
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Gombamártás

Hozzávalók:

# 200 g szeletelt gomba

# 2 evőkanál vaj

# 1 evőkanál citromlé

# só

# bors

# 2 evőkanál liszt

# 2,5 dl húsleves (lehet leveskockából is)

# 1,25 dl tejszín

# 1 szál póréhagyma

# 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem


Elkészítés: A gombát a vajon 1-2 percig pirítjuk, szűrőn lecsepegtetjük, összekeverjük a citromlével, sóval, borssal. A zsiradékot, amiben a gomba sült összekeverjük a liszttel és hozzáöntjük a húslevest, a tejszínt és sűrű mártássá főzzük. 5 percig forraljuk benne a gombát és az apróra vágott póréhagymát. Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.


Személyes hozzáfűzés: Nagyon különleges, ünnepi alkalomra is.

2008. aug. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!