A zsemlegombóchoz hogyan kell gombamártást készíteni?
Figyelt kérdés
2008. aug. 8. 20:41
1/1 anonim válasza:
Gombamártás
Hozzávalók:
# 200 g szeletelt gomba
# 2 evőkanál vaj
# 1 evőkanál citromlé
# só
# bors
# 2 evőkanál liszt
# 2,5 dl húsleves (lehet leveskockából is)
# 1,25 dl tejszín
# 1 szál póréhagyma
# 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés: A gombát a vajon 1-2 percig pirítjuk, szűrőn lecsepegtetjük, összekeverjük a citromlével, sóval, borssal. A zsiradékot, amiben a gomba sült összekeverjük a liszttel és hozzáöntjük a húslevest, a tejszínt és sűrű mártássá főzzük. 5 percig forraljuk benne a gombát és az apróra vágott póréhagymát. Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Személyes hozzáfűzés: Nagyon különleges, ünnepi alkalomra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!