Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Átlagosan mennyi ideig készite...

Átlagosan mennyi ideig készitesz egy ételt?

Figyelt kérdés
A konkrét munkával toltott ido érdekel, nem az, hogy X ideig sül/fő.
2014. szept. 9. 06:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét munkának számít, amig mellette állok, hogy felforrjon, de ne fusson ki vagy ne égjen oda?

És a hozzávalók bevásárlása előkészítése? Összeírása, hogy mit kell vennem hozzá? Mi a konkrét munka? Átlagosan én viszonylag gyors vagyok, mert a zöldségeket, krumplit mindig a férjem pucolja, szóval ketten állnuk neki. Amikor nincs itthon, akkor rizs, tészta, stb. olyan ételt készítek ami hamar kész és nem kell pucolgatni semmit. Tehát átlagosan mondjuk napi fél órám megy főzésre.

2014. szept. 9. 06:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Ilyenekre gondolok, hogy tisztítás, apritas, tehat előkészítés, a keverve tea is, tehat amikor konkretan az ételkészítés el foglalkozol. Bevásárlás, tervezés ilyesmi nem.
2014. szept. 9. 06:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit főzök. Ha sok zöldséget kell pucolnom, vagy rántott húsz panírozok, vagy nokedlit szaggatok, akkor több idő kell. De egy sült húshoz, tészta kifőzéshez kevesebb.

Általában 1-2 óra telik el a főzessél.

2014. szept. 9. 07:07
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Hétköznapokon megtöbbszöt fél óra-óra közötti idöt töltök a fözéssel, vasárnap lehet akár 3-4 óra is, de akkor több fogást és bonyolultabb ételeket is készítek, illetve süteményt is sütök.
2014. szept. 9. 07:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
megtöbbszöt = legtöbbször
2014. szept. 9. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbálok olyasmiket főzni ami megvan fél óra alatt, de inkább csak 10 perc + kevergetés.
2014. szept. 9. 08:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Átlag 1 óra, de ha mondjuk az ebéd mellé sütit is szeretnék sütni, akkor több. 24N
2014. szept. 9. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sose mérjük, elképesztően sok tud lenni. Nagyon ételfüggő.

Ha valami rizses édességről van szó (a páromnak ez teljesen normális étkezés, akár napi többször), akkor a konkrét munka vagy 2 perc. Egyszer zöldbabfőzeléket főztünk, egy óra fölött volt csak a pucolás... Ma curry készült, bográcsban, táplálni kell a tüzet, előtte zöldségeket pucolni, az is tuti másfél óra fölött van, bár közben vannak üresjáratok, de nem túl hosszan, a tűz miatt.

Félórás komplett ételeket nem ismerek, legfeljebb a lecsó készül el annyi idő alatt. Nálunk minden étel zöldségétel, így nagyon számít, hogy mirelitből, ill. olyanból van, amit nem kell hámozgatni vagy munkaigényesebből.

2014. szept. 9. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Régen órákra be tudtam gyógyulni a konyhába, eltötyörésztem magamnak a bonyolult ételekkel, imádtam.

Viszont amióta gyerekem van, fél óránál többet nem vagyok hajlandó a főzéssel foglalkozni, inkább egyszerű ételeket készítek. sok zöldséges fogást eszünk, szeretem a mirelit termékeket is, de ha valaminek éppen szezonja van, akkor frissen veszem meg és dolgozom fel, zöldséghámozóval pár perc alatt meg lehet tisztítani a zöldségeket, áldom az eszét annak, aki feltalálta.:)

2014. szept. 9. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!