Zöldparadicsom recept - NEM savanyúság?
Rengeteg zöld paradicsom van a bokrokon, és egy részét le akarom szedni, hogy a többi jobban tudjon érni.
Ehhez keresek (kipróbált) recepteket, ami nem savanyúság (és nem csatni), mert ezeket nem szereti senki nálunk.
Elöre is köszönöm, ha segít valaki.
Nem fogsz találni, mert a zöldparadicsom enyhén mérgező.
És az ecet "hatástalanítja" a benne lévő mérget, ezért használják csak savanyításra.
Vagy használd bármi másra, de készülj, hogy mindenki gyakrabban fogja használni a vécét...
Zöld paradicsom lekvár
Hozzávalók
1 kg zöld paradicsom),
1 kg zselirozó cukor, 1: 1
4 gerezd fahéj citromlé
előkészítés
A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, távolítsuk el a szárahelyét és vágjuk nyolcba vagy négybe (mérettől függően). A paradicsomot tegyük egy edénybe és forraljuk lassú lángon fel. Közben nyomkodjuk alapossan össze. Adjuk hozzá a füszereket és a cukrot, jól keverjük össze és forraljuk fel újra. Főzzük 4 percig erös tüzön. A lekvárt töltés üvegekbe forrón. Zárjuk le az üvegeket azonnal fordítsuk fejjel lefelé.
Majd hagyjuk teljesen kihűlni, és tároljuk egy sötét és hűvös helyen.
Felnyitott üveget a hűtőszekrényben tároljuk.
Köszönöm, ilyen receptekre gondoltam.
Te kipróbáltad már? Ízre mihez lehet hasonlítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!