Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegyes vágott savanyúság...

Vegyes vágott savanyúság recept amibe nem kell borkén?

Figyelt kérdés
Kipróbált, elálló recepteket keresek, nem baj ha link, csak tényleg olyan legyen ami kipróbált.Ne legyen benne borkén, és ne legyen édeskés.Igazából a bolti vegyes vágottra hasonlítson.Köszönöm szépen!
2012. júl. 29. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:

NEkem évek óta ez a recept nagyon jól bevált:


A vegyes zöldségeket felapritjuk (káposzta, uborka, paprika, hagyma, sárgarépa, zöldparadicsom, stb), és kilónként 1 dkg sóval, és füszerekkel izlés szerint (bors, babérlevél, mustármag) elkeverjük és hüvös helyen egy éjszakát állni hagyjuk.

Másnap a levéböl kinyomkodjuk (nem öntjük ki) és kisebb csavaros tetejü üvegekbe elég szorosan belenyomkodjuk.


1,5 l zöldségléhez, 2 ek sót, 250 g cukrot adunk, felforraljuk, majd amikor már csak meleg-langyos, 2,5 dl 20% ecetet öntöünk bele, a zöldségekre töltjük és lezárjuk.


Hüvös helyen tárolva nagyon jól eláll, amikor a zöldségek szine megváltozik, akkortól ehetö.


Ha netán nem elég savanyú, akkor kicsit több ecetet lehet hozzátenni, ha túl édesnek tartod, akkor a cukrot felezd meg, nekünk igy finom.

2012. júl. 29. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A zőldségeket felszeleteled,majd ízlés szerint raksz rá sót,cukrot,ecetet és állni hagyod egy éjszaka. Néha megkevered. másnap üvegbe rakhatod.Enged annyi levet, hogy nem kell vizet tenni rá.Tedd a hűtőbe és ott sokáig eláll.Tehetsz rá nátrium benzoátot ,akkor nem kell hűtőbe tenni.
2012. júl. 29. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

adddig míg kertünk volt én is rengeteg vegyes vágott savanyút tettem el. uborka héjastól szelve, színes paprika,káposzta, zöldparadicsom, hagyma, sárgarépa.

ezeket legyalultuk, egy műa. kádban lesóztuk, egy éjjel át abban allt. másnap kicsavartuk, és csavaros üvegekbe töltöttük.Szilas kapros savanyúság eltevővel tettük el el mindig, ehhez csak ízlés szerint kellett cukrot, ecetet tenni. pontosabban volt egy iránymutató arány, de ettől ízlés szerint el lehetett térni.

nekünk nagyon bevált, hosszú évekig ezzel tettem el. még a kétéves savanyúságok is ropogósak, ízletesek voltak.

2012. júl. 30. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek.Az első recept nagyon jó pontos, azt fogom először kicsiben kipróbálni, és télire meg majd egy nagyobb adagot.Sajnos a szilas nekem nem vált be:( Kétszer is próbáltam káposztával töltött paprikához és mind a kétszer megromlott.Nyúlós nyálkássá vált:(( Lehet, hogy én nem csináltam valamit jól de azzal nem merek próbálkozni.
2012. júl. 30. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Én éppen káposztával töltött paprikával is próbáltam, de mások tanácsára tettem bele egy leheletnyi borkénport. szép fehér és ropogós maradt. a lehetnyi annyi volt, hogy egy vékony szívószálat nedvesen belemártottam a borkénbe 1 centire, és ami ráragadt azt kevertem el az üvegek tetején a lében.

amúgy nekem mindenhez bevált a szilas, lehet, hogy neked éppen peched volt vele.

2012. júl. 30. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!