Milyen savanyúság receptet tudtok? Milyen zöldségeket savanyíthatok?
előző vagyok mi így szoktuk a csalamádét:
5 kg káposzta
1 kg paprika
1 kg hagyma
20 dkg cukor
3 dl ecet
4 dl olaj
3-5 db sárgarép
1-2 db fehérrépa
pár darab mustármag
és 1 csomag savanyúságba való tartósítószer
Levet úgy készíted hogy az ecetet cukrot, olajat, mustármagot 1 edényben felforralod, pár percig főzöd és végül ráöntöd a leszeletelt zöldségekre, álatalában ez a mennyiség elég szokott lenni ezekkel az arányokkal, van hogy több ecet kell
Én úgy értelmezem nyitottan hordóban szeretne elrakni.
Amihez lehet folyamatosan rakni, amíg csak ellepi a víz.
Első nekem uborka, de lehet karfiol, sárgarépa, kis dinnye, stb..
Én felfőzöm a vizet, majd lehűtöm, felfűszerezem, kóstolással ellenőrzöm, de jó erősnek (ecet, cukor)kell lenni, mert úgy is el veszi a sok zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!