Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a piskótatészta sütés közben ne "dudorodjon" ki?

Figyelt kérdés

Elég sok piskótát megcsináltam már, nagyon sokat tortának, azonban most terveim szerint, esélytelen, hogy ezt "megengedjem" neki, mert nem akarok tésztát pazarolni.

Tervek szerint egy sima henger lenne a tortám, egyenes, sima felülettel.

Van valakinek arra valami használható tippje, hogy hogyan tudnám azt kivitelezni, hogy sütés közben ne emelkedjen fel a közepe a sütinek, vagy ha felemelkedik, akkor a szélével együtt?

Próbáltam már azt, hogy sütés előtt a tésztát kihúzom az oldalára, így ott több volt, tehát a közepe nyugodtan emelkedhetett. Volna... Mert nem volt ez sem célravezető.

Az értelmes és segítő válaszokat előre is köszönöm. :)

2014. szept. 2. 12:48
 1/4 anonim ***** válasza:

A forma oldalát ne kend ki és ne is lisztezd.

A nyers tésztát erösek széthúzva töltsd be.

Ha kisült piskótát megfordítva (a "púppal" lefelé) borítsd egy textilszalvétával borított sütü rácsra. Lényeg, hogy alul a göz ki tudjon menni belöle.

2014. szept. 2. 13:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Ki fogom próbálni mindenképpen.

Egyébként ettől nem ragad nagyon oda a falához a tészta, hogyha nem kenem ki, nem használok sütőpapírt?

2014. szept. 2. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem, ha kiveszed a sütöböl, akkor néhány percig várj és elválik a forma oldalától. He netán mégis úgy érzed, hoyg odatapadt, akkor egy kekeny késpenge hátuljával el tudod választani: a kés fonákjával "körbevágod" a forma mellett a piskótát - így egész biztosan kijön egyben.

Sok sikert!

2014. szept. 2. 13:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Csütörtökön csinálom meg, remélem, sikerülni fog.

És tényleg köszönöm. :)

2014. szept. 2. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!