A hulala az jobb mint a sima tejszín a torta díszítésre?
Köszi:) Csak féltem hogy azért írnak sok receptben hulalát mert a tejszínhab elfolyna. Egyébként nekemis jobban ízlik a sima tejszín.
Ez lesz életem első tortája:)
Èn gyakran sütök tortàt. Figuràlisat is simàt is.
A Hulala -t azèrt javasoljàk sok helyen mert nagyon gyorsan könnyen fel lehet verni habnak. De ezzel disziteni nehèz mert tùl könnyü nincs tartàsa. Persze bele lehet tenni habfixàlót. Az kicsit segít rajta. De nàlam elöfordult hogy annyira becsomósodott a habfixàlótól hogy nem tudtam normàlisan szèpen kinyomni a habzsàkból. Elcsesztem a tortàt is miatta. Pedig nem szoktam.
Azóta rendes àllati tejszìnböl ( règi hagyomànyos zacskós ) csinàlom, pici fixàlóval ès tökèletes.
Arra figyelj hogy jó hideg legyen a tejszín mielött elkezded habbà verni, különben nem sikerül.
Hát pont, hogy a Hulalának van sokkal jobb tartása, mint a valódi tejszínnek. A Hulalába fixáló sem kell, mégis betonkeményen áll a torta tetején is.
Nem véletlenül cukrászati hab alapanyag.ha 1-2 óra múlva összerogyna, leselejtezhetnék a kész tortákat, amiket lehet kapni...
Ennek ellenére habtejszínpári vagyok,de sajnos sokkal hamarabb megroggyan, mint a hulala... :(
A párom imádja a multiknál kapható habos (pl Orosz krém )
kockákat, vesz is magának néha, és látom, hogy , ahogy harapja, a habos részben is meglátszik a harapásnyom...
Nagyon érdekes, mert amúgy irtózik a növényi zsíros "tejtermékektől "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!