Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hulala az jobb mint a sima...

A hulala az jobb mint a sima tejszín a torta díszítésre?

Figyelt kérdés
Vagy a sima tejszínt nem is lehet torta díszítésre használni?

2014. aug. 30. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A Hulala növényi tejszín, de van benne tejfehérje és cukor is.. A sima tejszín keményre verve tapasztalataim szerint sokkal jobb (az állaga és az íze is), sokkal szebben megáll (esetleg tegyél bele egy kis Habfixálót (Dr. Oetker), az segít megtartani). A legeslegjobb, ha van habszifonod, az csinálja a legszebb habot. :) De ha nincs, így is megteszi. Sok sikert a tortához! :)
2014. aug. 30. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi:) Csak féltem hogy azért írnak sok receptben hulalát mert a tejszínhab elfolyna. Egyébként nekemis jobban ízlik a sima tejszín.

Ez lesz életem első tortája:)

2014. aug. 30. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Legalább 30 %-os valódi habtejszín, nagyon hidegen felverve. A habfix nem árt bele, biztos, ami biztos.
2014. aug. 30. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. :) Igen, minimum 30%-os kell, az jó sűrű. Csak előtte rázd fel a dobozt, hogy ne ülepedjen le az aljára a "lényeg". Ügyes légy! :)
2014. aug. 30. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Èn gyakran sütök tortàt. Figuràlisat is simàt is.


A Hulala -t azèrt javasoljàk sok helyen mert nagyon gyorsan könnyen fel lehet verni habnak. De ezzel disziteni nehèz mert tùl könnyü nincs tartàsa. Persze bele lehet tenni habfixàlót. Az kicsit segít rajta. De nàlam elöfordult hogy annyira becsomósodott a habfixàlótól hogy nem tudtam normàlisan szèpen kinyomni a habzsàkból. Elcsesztem a tortàt is miatta. Pedig nem szoktam.


Azóta rendes àllati tejszìnböl ( règi hagyomànyos zacskós ) csinàlom, pici fixàlóval ès tökèletes.

Arra figyelj hogy jó hideg legyen a tejszín mielött elkezded habbà verni, különben nem sikerül.

2014. aug. 30. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2014. aug. 30. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

Hát pont, hogy a Hulalának van sokkal jobb tartása, mint a valódi tejszínnek. A Hulalába fixáló sem kell, mégis betonkeményen áll a torta tetején is.

Nem véletlenül cukrászati hab alapanyag.ha 1-2 óra múlva összerogyna, leselejtezhetnék a kész tortákat, amiket lehet kapni...

Ennek ellenére habtejszínpári vagyok,de sajnos sokkal hamarabb megroggyan, mint a hulala... :(

A párom imádja a multiknál kapható habos (pl Orosz krém )

kockákat, vesz is magának néha, és látom, hogy , ahogy harapja, a habos részben is meglátszik a harapásnyom...

Nagyon érdekes, mert amúgy irtózik a növényi zsíros "tejtermékektől "

2014. aug. 30. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha rendesen fel van verve, a Hulalának is, a sima tejszínnek is van tartása habfixáló nélkül is. Sok tortát készítek és díszítettem már többször egyikkel is, másikkal is. A Hulalának valamivel jobb tartása van, könnyebb felverni, meg olcsóbb is, de ha valaki nem szereti az ízét, akkor bátran használhat tejszínt esetleg kis fixálóval.
2014. aug. 30. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
mindenkinek ment a zöld kéz:)
2014. aug. 31. 00:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja, hello
jún. 2. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!