Konyhapénz napi 2000ft 2főre! Milyen ötleteitek vannak?
Főzz nagyobb adagokat, ami két-három evésre is elég.
Lebbencsleves-olcsó és laktató
Pörkölt krumplival
Főzelékek kenyérrel meg valami tükörtojással vagy sült virslivel
Paprikás krumpli nokedlivel
Rizses lecsó
Bundás kenyér a maradék kenyérből
Húsos káposzta ebből egy jó nagy fazék több napra elég, vagy akár le is lehet fagyasztani
Kérlek kettes, ne írd le megint a komplett üzemi konyha menüjét megint. Roppant csábító lebbencslevest enni meg rizses lecsót, de 2000 forintból ennél jóval ötletesebb és jobb ételeket is ki lehet hozni.
Kérdező: a fent leírtak többsége jó ötlet, csak hamar nagyon-nagyon unalmas lesz. Úgyhogy ezeken kívül nézz körül az olasz konyha táján. Olasz tésztás ételek bőven kihozhatóak ennyiből még jó alapanyagokból is, és ha megfőzöl fél kiló tésztát, az elég komoly adag akkor is, ha fizikai munkát végez valaki a családban.
Szintén nem kerül vagyonokba a kínai konyha. Szójaszósszal és gyömbérrel egy rakás kaját meg lehet csinálni, a keményítő nem drága és a rizs sem hozzá.
Úgyhogy tessék változatosan főzni, ne egy unalmas menza színvonalát célozd meg. :)
Ez nem kevés!!!! Ha pl. van egy 5 tagú család, akkor naponta 5000 Ft lenne a kaja, ami havi szinten 150.000 lenne!!!! (csak az étel!)
Nagyobb adagokat főzz!
Én pl. az csinálom, hogy ha készítek egy halom rántott húst, akkor 2 napig krumpli főzelék van hozzá, aztán paradicsomos káposzta, aztán borsó főzelék, stb. Ezek tetejében még fagyasztok is le.
És mindennel lehet ezt!
Utána, ha már tele van a fagyasztó, akkor szép sorjában akár 2 héten át csak azt eszitek (ergo a kajapénz kiesik)
Délben ha hazajön a párom eszünk főtt ételt és mikor este 10 óra munka után igenis van hogy főttet eszünk! Nekünk most ennyi jut kajára!
Olasz és kínai jó ötlet! :) de várok konkrét kajákat is! :)
már többször linkeltem itt, én innem szoktam lopni az ötletek jelentős részét:
van magyaros, mediterrán és ázsiai kategória is, érdemes körülnézni. A kaják és a receptek igényesek, és érthetőek a leírások is. írhatnék konkrétakat, amik az én kedvenceim, de jobb, ha te körbenézel.
"Ha pl. van egy 5 tagú család, akkor naponta 5000 Ft lenne a kaja, ami havi szinten 150.000 lenne!!!! (csak az étel!) "
Hát nem azért mondom, de egy 5 tagú családnál 150ezer simán elmegy kajára, ha nem termelnek kaját maguknak, és egy picit is normálisan akarnak étkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!