Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortát szeretném megtölteni,...

Tortát szeretném megtölteni, de nem szeretném ha a krémbe kerülne vaj/ráma, tudnátok ötleteket adni?

Figyelt kérdés

Csokis krémre gondoltam, hogy azzal tölteném meg.

Ha elkészítem mondjuk a pudingot, akkor azt rá tudom kenni, nem fog szétfolyni?

Elég kezdő vagyok még.

Köszönöm a válaszokat!


2014. aug. 31. 07:09
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Ha elég sűrűre főzöd a pudingot, akkor nem folyik szét.
2014. aug. 31. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
1 tábla étcsokit oldjál fel 2 dl felmelegített tejszinben, tedd a hűtőbe és ha dermedni kezd, habverővel, vagy fakanállal keverd jó habosra, finom csokikrém.
2014. aug. 31. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Ha utána még adsz hozzá keményre felvert tejszint is, akkor lágyabb csokikrémet kapsz.

2014. aug. 31. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Vegyél Dr Oetker hidegen kikeverhető csokipudingot, ezt tej helyett tejszinnel verd fel, akkor finom és kemény krémet kapsz, nem folyik szét.
2014. aug. 31. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! :-)
2014. aug. 31. 08:03
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
ki lepontoz az nem evett még olyan tortát, ami hidegen kikeverhető pudinggal van töltve és tejszinnel felverve tej helyett, én vaníliásat már sokszor csináltam és mindenki kérdezgette, hogy hogyan készítettem ezt a finom tortakrémet.
2014. aug. 31. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Azt is csinalhatod,hogy kikeversz margarinnal porcukrot es a kihült pudinghoz kevered,ez is nagyon finom és masszív.
2014. aug. 31. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A puding annál sűrűbb, minél kevesebb tejjel csinálod... Általában 1 csomag puding + 5 dl tej szokott lenni az arány, hogyha pudingot akarsz enni tányérból, ez eléggé folyós.

Ha krémbe írják, akkor 2 csomag kell 5 dl tejhez jellemzően, viszont ez az amit vajjal szoktak utána keverni. Szóval ez önmagában elég masszív, mire kihűl, kb késsel szeletelhető...

Persze kicsit több tejjel, már nem lesz olyan sűrű, viszont....


Viszont önmagában pudingot kenni nem túl szerencsés tortára. Az úgy nem olyan finom, meg a teteje megbőrösödik... Kivéve ha nem azonnal elfogyasztjátok az egészet....



Sokkal finomabbak a tejszínhabos krémek, már ha van rá pénzed! Legegyszerűbb, ha finom csokit gőz felett felolvasztasz. Közben hosszú időn át alaposan lehűtött tejszínhabot felversz. És amikor már majdnem megfelelő a hab állaga, akkor folyamatos keverés mellett belecsorgatod az olvasztott csokit. Vigyázz, ne keverd túl! (Rigó Jancsiban is ilyen van)

Ez egyszerű és finom. És drága...


Lehet esetleg tejberizzsel dúsított krémet is készíteni, de ennél is óvatosan az arányokkal, mert az is bőrösödhet...


A vajas krémet én sem szeretem, de szoktam csinálni néha a család kérésére, és olyankor mindig kevesebb vajat és több egyebet teszek bele... :)

Egyébként pedig kevésbé kellemetlen a vajas süti, ha nem pudinghoz kevered, hanem saját főzött krémhez...

2014. szept. 1. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

7es vagyok most olvastam el rendesen a kerdést:D

Milyen krém lett vegül?

2014. szept. 2. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!