Puding kikeverése rama-val?
1.TEhát ha a pudingba melegen rakom bele a rama-t akkor az folyósabb marad, és nem szilárdul meg igaz?
2.És ha a kihűlt pudingot robotgéppel keverem össze a (cukorral kihabosított) rama-val akkor rendesen szilárd marad?
És még egy kérdés: mitől lesz 'darás' néha a krém ha a 2. módszerrel van csinálva?
Hogy lehet ezt elkerülni?
Szobahőmérsékletűre hűlt pudingba kell a margarint keverni.
"Darás" állagú pedig azért lsz, mert a margarin túl vizes, és nem elegyedik rendesen a pudinggal. Tegyél 1 decivel kevesebb tejet a pudingba az előírtnál, de így sem fog egy csomag porból főzött puding felvenni egy egész rama-t.
Amikor kevered össze, vegyél ki egy keveset a pudingból, és kisebb darabonként keverd hozzá a margarint. Ha kezt darásodni, tedd bele a félretett pudingot, azzal vissza tudod keverni,és ne tegyél bele több margarint.
Én már visszaálltam a vajra, ha drágább is, de legalább normális krémet lehet belőle csinálni. Többfajta margarint is kipróbáltam, nekem egy se jött be krémhez.
Köszönöm a válaszokat:)
igen hát elég kétes hogy hogy sikerül ilyenkor a krém
ezt a darás dolgot is azért kérdeztem meg mert eddig ahányszor csináltam ilyen pudingos krémet, volt hogy sikerült, volt hogy nem.
És nem tudtam mit ronthattam el, mert elvileg mindent úgy csináltam mint korábban, aztán lehet vmi a hőmérséklettel nem stimmelt.
Az is megoldás lehet ha kevesebb tejjel, sűrűbbre főzöm a pudingot és akkor talán tényleg jobban összeáll, anélkül hogy a margarinon kéne aggódni.
legközelebb lehet kísérletezni fogok, aztán csak meglesz a kulcs:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!