"Darás" lett a főzött krémem, de mitől?
Múltkor csináltam sütit és főztem hozzá krémet, hogy majd kettévágom, belülre rakok krémet, és majd a tetejét is megkenem vele.
A főzött alappal nem volt semmi gond, szép sima lett. Félretettem hűlni. A cukrot kikevertem a margarinnal, majd beletettem a kihűlt krémalapot, és nekiestem a robotgéppel. És "darás" lett!!! Olyan állaga volt, mint a tejbegríznek, azt hittem, megüt a guta! :( 10 percig kevertem, de nem lett szép sima :(((
Anyukámnak mindig tökéletes, selymes volt a tortakrémje, és ő receptje alapján csináltam, mindent kétszer elolvastam, mielőtt hozzáadtam.
A margarin lehet a hunyó? Nem Rama, nem Vénusz, hanem Lidl-es Bellasan volt.
Veletek történt már ilyen?















Egyrészt ne margarint, hanem vajat használj.
Másodszor a fözött krémnek meg a kikevert vajnak azonos höfokúnak kell lennie ahhoz, hogy rendesen elkeveredjen.
3-as: De Anya is mindig margarinnal keverte, sosem vajjal.
Mindkettő szobahőmérsékletű volt, a krémalap kihűlt, a margarint meg direkt korábban kivettem a hűtőből, hogy ne legyen olyan betonkemény, hanem engedjen.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!