Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Darás" lett a főzött krémem,...

"Darás" lett a főzött krémem, de mitől?

Figyelt kérdés

Múltkor csináltam sütit és főztem hozzá krémet, hogy majd kettévágom, belülre rakok krémet, és majd a tetejét is megkenem vele.

A főzött alappal nem volt semmi gond, szép sima lett. Félretettem hűlni. A cukrot kikevertem a margarinnal, majd beletettem a kihűlt krémalapot, és nekiestem a robotgéppel. És "darás" lett!!! Olyan állaga volt, mint a tejbegríznek, azt hittem, megüt a guta! :( 10 percig kevertem, de nem lett szép sima :(((

Anyukámnak mindig tökéletes, selymes volt a tortakrémje, és ő receptje alapján csináltam, mindent kétszer elolvastam, mielőtt hozzáadtam.

A margarin lehet a hunyó? Nem Rama, nem Vénusz, hanem Lidl-es Bellasan volt.

Veletek történt már ilyen?


2014. aug. 28. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Tojás nem volt benne? Az szokott összekapni, ha felforr. A cukortól meg a margarintól biztos nem.
2014. aug. 28. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
én mindig langyos, nem hideg krémhez kevertem, sosem lett darabos, pedig én sparos vajat használok
2014. aug. 28. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
A főzött alapban volt tojássárgája. De az sima volt, csak amikor hozzákevertem a curkos margarinhoz, akkor a végeredmény lett ilyen. Anyukám is tojássárgásan csinálta, neki sosem lett ilyen :(((
2014. aug. 28. 21:48
 4/7 anonim ***** válasza:
32%

Egyrészt ne margarint, hanem vajat használj.

Másodszor a fözött krémnek meg a kikevert vajnak azonos höfokúnak kell lennie ahhoz, hogy rendesen elkeveredjen.

2014. aug. 28. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
2-es: Akkor lehet, hogy az volt a baj, hogy vártam, amíg teljesen kihűl a cucc. Legközelebb langyosan adom hozzá, köszi :)
2014. aug. 28. 21:49
 6/7 A kérdező kommentje:

3-as: De Anya is mindig margarinnal keverte, sosem vajjal.

Mindkettő szobahőmérsékletű volt, a krémalap kihűlt, a margarint meg direkt korábban kivettem a hűtőből, hogy ne legyen olyan betonkemény, hanem engedjen.

2014. aug. 28. 21:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem az aprító (botmixer) majdnem mindig megoldja az ilyen problémákat. Esetleg passzírozd át levesszűrőn ha még nincs a tortában.
2014. aug. 29. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!