Tegnap hozott a párom hurkát, kolbászt. Betette a fagyasztóba. Ma megakarom csinálni. Fagyasztottan nem lehet megsütni? Nekem a hurka mindig kifolyik. Pedig csinálok rá lyukakat is.
nem állok le vitatkozni ilyen gyerekes emberrel :)
azért arra kíváncsi lennék, hogy kipróbáltad-e már lyukasztás nélkül is, vagy csak nagy a szád, de miért is mondanál igazat?
különben is, itt mindenki más hülye, csak te vagy helikopter ;)
"Némi" hurkakészítési gyakorlattal a hátam mögött, a véleményem.
A hurkában, bármilyen gondosan készítik, valamennyi víz visszamarad, ez rendben van. Ha bekerül a forró sütőbe, ez gőzzé alakul, (a gőz ugye hajót, malmot hajt..) és a hurka kézigránátként hajlamos viselkedni.
Megoldás: mindig hideg sütőben, mérsékelt tűzön kezdd sütni, akár friss, akár fagyos a hurka, majd amikor már sercegni kezd-átmelegedett- lehet fokozni a tüzet. Véletlenül sem fog szétdurranni. Szurkálni nem kell. Ha ismeretlen helyről származik, sütés előtt érdemes fagyos zsírral jó vastagon megkenni, mert ha zsírszegény lesül mint a beton. A megsült hurkát tálalás előtt érdemes a tepsiben pihentetni, visszaszívja a zsír egy részét, nem lesz olyan mint a fűrészpor, és szépen felválik a tepsi aljáról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!