Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tegnap hozott a párom hurkát,...

Tegnap hozott a párom hurkát, kolbászt. Betette a fagyasztóba. Ma megakarom csinálni. Fagyasztottan nem lehet megsütni? Nekem a hurka mindig kifolyik. Pedig csinálok rá lyukakat is.

Figyelt kérdés
2014. aug. 16. 07:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
33%

nem állok le vitatkozni ilyen gyerekes emberrel :)

azért arra kíváncsi lennék, hogy kipróbáltad-e már lyukasztás nélkül is, vagy csak nagy a szád, de miért is mondanál igazat?

különben is, itt mindenki más hülye, csak te vagy helikopter ;)

2014. aug. 17. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 zolidobos ***** válasza:
100%

"Némi" hurkakészítési gyakorlattal a hátam mögött, a véleményem.

A hurkában, bármilyen gondosan készítik, valamennyi víz visszamarad, ez rendben van. Ha bekerül a forró sütőbe, ez gőzzé alakul, (a gőz ugye hajót, malmot hajt..) és a hurka kézigránátként hajlamos viselkedni.

Megoldás: mindig hideg sütőben, mérsékelt tűzön kezdd sütni, akár friss, akár fagyos a hurka, majd amikor már sercegni kezd-átmelegedett- lehet fokozni a tüzet. Véletlenül sem fog szétdurranni. Szurkálni nem kell. Ha ismeretlen helyről származik, sütés előtt érdemes fagyos zsírral jó vastagon megkenni, mert ha zsírszegény lesül mint a beton. A megsült hurkát tálalás előtt érdemes a tepsiben pihentetni, visszaszívja a zsír egy részét, nem lesz olyan mint a fűrészpor, és szépen felválik a tepsi aljáról is.

2014. aug. 18. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!