Mit süssek nagypapám szülinapjára?
Csokitorta az pipa, de szeretnék aprósüteményeket:)
Most lesz 80 éves!:D
ezért olyan recepteket szeretnék ami az ő idejében volt/régimódibb, max modernesítve:D
Szeret mindenfajta sütit egyébként:)
-Googleban próbáltam keresni de sokra sajnos nem jutottam.-
csokiszalámi
keress rá neten, nem kell sütni, párom is néha megcsinálja :)
Klasszikus meggyes piskótát! Azt a dédim is szereti - és el is tudja rágni... :)
/tespibe beleöntöd a piskótatésztát és dobálsz bele magozott meggyet, kisütöd, tetejére porcukrot szitálsz./
Ennek (is) biztosan nagyon fog örülni! :)
Túrós- habfedelü - torta
Az alap:
200 g liszt
75 g cukor
1 tojás sárgája,
75 g vaj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A töltelékhez:
500 g túró
150 g cukor
1 csomag. Puding por, vanília
1 csomag. Vaníliás cukor
1 tojás sárgája
2 tojás
1/2 liter tej
1/2 csésze olaj
1 csipet só
valamennyi citromlé
300 g gyümölcs ( őszibarack v eper v sárgabarack v körte v alma v mazsola v cseresznye v meggy ...)
A habcsók fedö
2 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
előkészítés
A tészta hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Egy nyitható tortaformát kivajazunk majd a tésztával kibéleljük.
A gyümölcsöt vágjuk finomra, és az alapot boritsuk be vele. Esetleg lekvárt is csöpögtethetünk rája.
A tölteléket nagyon keverjük össze, és rakjuk rá.
200 °C fokon hagyományosan sütjük kb 45 percig.
A habcsók: tojásfehérjét, verjük kemény habbá és a porcukrot keverjük bele. Majd mázoljuka a tortára, és süssük még 10-15 percig.
Hagyjuk kihűlni majd a hűtőszekrényben legalább 2 órán át pihentessük .., hogy a töltelék is lehűljön.
köszönöm a válaszokat!:)
AZ a kirakós ötlet sem rossz :D de főleg azért kéne aprósüti mert lesznek vendégek és azokat egyszerűbb enni mint egy krémesebb sütit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!