Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan főételeket,...

Tudtok olyan főételeket, amiket 25 percen belül könnyen el tudok késziteni, és egészségesek?

Figyelt kérdés

Bevallom őszintén, hogy utálok főzni, ahogyan a párom is. Emiatt egyre kevesebbet eszünk, és akkor is csak szendvicset. Félek ez az egészségünk rovására megy, ő fogy, én pedig hizom. A kajarendelés túl drágán jönne ki, kiszámoltam kb 70 000 forintra kettőnknek.

Mik azok az ételek, amiket könnyen és gyorsan elkészithetek a hétköznapokon? Olyasmit szeretnék, amivel nincs sok macera, de tápláló.

2014. aug. 12. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

- a klasszikus tészta bármivel

- bármilyen ragu (milánói, gombás, tejszínes, paradicsomos... a lehetőségek tárháza kb. végtelen), rizzsel, krumplival

- lecsó - bár ott az előkészület macerás

- zöldséges hús (mi apával régen májjal csináltuk), paprika, paradics, hagyma, cukkini... kicsit megpirít, mellé a hús, megpirít és kész is

- saláták (összedobsz x zöldséget, sajtot, kutymolsz rá valamilyen szószt)

- krémlevesek (megfőzöd kis vízben, sűríted - én max. joghurtot, vagy tejfölt rakok bele ohne liszt -, és botmixer)

- paszták pirítóssal (ugyanaz, mint a krémleves, csak itt leszűröd, ízesíted és úgy mix.)

- körözött

- vagy bedobsz mindent egy tepsibe, alágyújtasz és mikor kész, kiveszed

Mi sem szeretünk a konyhában ácsorogni, ilyesmiket készítünk, meg én sütés terén is a gyorsan összekutymolom, tepsibe/muffinformába, és sütés.

2014. aug. 12. 18:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szinte minden leves fél óra alatt elkészíthető: gyümölcs, zöldbab, savanyú krumpli,karfiolkrém, sóska, borsó,country,lebbencs, tarhonya...

Főételként paprikás krumpli, palacsinta,rántott hús krumplipürével. Én gyakran használom a kuktát, így a gulyásleves, pörkölt, borsos tokány is benne van.

Főzelékek is hamar főnek, és ha egyszerre nagy adag pörköltet kiporciózol, lefagyasztod, akkor kiolvasztod, mikor kell.

Lecsó, tepsis krumpli, rakott krumpli is fél-3/4 óra alatt elkészül. A főtt tészták mártásokkal, túróval is változatossá tehetők.

2014. aug. 12. 18:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Haha köszönöm, pont ilyen válaszra vártam! :)
2014. aug. 12. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

Pupusas. a tölteléket úgy variálhatod ahogy szeretnéd.

Tortilla, ugyan az mint a pupusasnál

Esetleg egy héten két főzős napot kinevezhetnétek, egyszer te főzöl egyszer a párod, és ekkor nagyobb adagot készítetek, lesz minimum 4 napra való főtt ételetek, a többiben meg vagy szendvicseztek vagy rendeltek valamit.

2014. aug. 12. 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként a főzéstől nem kell parázni, mert a leveseket vagy rántani kell, vagy habarni, vagy az alapanyagot turmixolni, kis tejszínnel selymesebbé tenni.Rém egyszerűek.

Én ha ilyen ebédpótlókat eszem, hideget, legyen bármilyen finom, hiányérzetem van egy idő után, s még többet eszek, mint ha egy kétfogásos főtt étel van az asztalon. A zacskós cuccok is unalmasak egy idő után.A főzés egyetlen titka a gyakorlatszerzés.

2014. aug. 12. 19:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a leve nem vacsira valo, miert irtak tobben is? A rantott hust is irta valaki, hat munka utan abszolut nem gyors panirozgatni, mosogatni utana, sutogetni...se nem egeszseges.
2014. aug. 13. 04:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem írta a kérdező, hogy vacsora recepteket kért.

Hétköznapi kajákat kért, nem vacsorát a kérdező, amiben az is benne van, hogy délután 5-re hazaér, és panírozgathat, mosogathat estig. Nálunk csak egyszer eszünk főtt ételt naponta, és az estére esik, mert akkor van együtt a család. A férjemnek meg például hiányzik a leves az estebédhez. Úgy látszik, az ízlések, szokások különbözőek. Aki tud délben kiadósan ebédelni, az estére beéri egy szelet padlizsánkrémes kenyérrel.Hétköznapi, gyors, TÁPLÁLÓ étel lehet egy raguleves mondjuk gyümölcsös tejberizzsel.

2014. aug. 13. 08:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Minden választ nagyon köszönök!! Igazán kedvesek vagytok :)) Szerintem össze fogok gyűjteni 10-15 könnyű és gyors receptet, azokból kiindulva, amiket írtatok nekem. Tetszett az az ötlet, hogy egyszerre több adagot főzzek a hét többi napjára is, szerintem alkalmazni fogjuk.
2014. aug. 13. 14:33
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

googleba beírod gyors kaják és nosaltyn vagy mindmegette.hun kidob egy csomót!

Kiszemezgetea neked szimpit,összeírogatod és már lehet is gyakorolni!

2014. aug. 13. 22:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Próbálok egészséges főtt kajákat összehozni gyorsan, ezért én általában csirkemellet szoktam (gyorsban felkockázni, kis fűszer, viz, hogy párolódjon és kis olaj). Serpenyőben hipp hopp kész. Rá/mellé mehet zöldség, szinte bármilyen vagy akár gyümölcs..én pl szeretem az ananászosat, almásat stb

Miközben ez rotyog főzök rizst is.

Sokszor csinálok tofut is szinte ugyanígy.

Szeretem még a pástétomokat-salátákat.

Pl tonhal krém szendvicsre, pirítósra csak annyi, hogy vizes aprított tonhalkonzerv, konzerv kukorica, tejföl, majonéz

Főzelékeket is szeretem még, gyorsan megvannak.

Lehet ezzel sokan nem értenek egyet, de elég sok konzerv kaja is jó szokott lenni, például a halak. Makréla, hering, lazac stb laktatnak, kevés is elég belőle.

Néha néha, ha rendelni nem akartok vannak más konzervek is, káposzták stb...bár ez nem tudom mennyivel egészségtelenebb, mint az otthoni változat.

2014. aug. 14. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!