Ajánlanátok recepteket? Leginkább főételeket.
Mid van otthon, miből lehet gazdálkodni.
Milyen húsféleség, zöldségfélék, vagy inkább valami tészta-alapú kajára gondoltál?
Jó lenne tudni, milyen fajta főétel receptet, ötletet szeretnél kapni?
Húsból van itthon darált hús, máj, zúza, virsli.
van burgonya, rizs, pörkölt tészta
liszt, tojás stb.
zöldségből uborka, borsó, kukorica, karalábé
és ezért nem nagyon tudom mit főzzek..:)
Akkor legyen:
- borsóleves + resztelt máj, vagy rántott máj, ha resztelt, akkor sós vízben főtt krumplival, ha rántott akkor petrezselymes krumplival
- tojásos leves, rakott karaláb (mint a rakott kel stb.)
- frankfurti leves (kell egy kis kelkáp) + zúza pörkölt
uborka salátával
- nasinak hideg saláta: kukorica + krumpli + egy kevés borsó tartárral
Lehet palacsintát is sütni, ha van valami belevalód.
Ezekből bőven kijön a hétvégi ebéd a családnak.
Jó sütést-főzést, jó étvágyat!
Nagyon szívesen, de most jut eszembe, én a töltött karalábot hogyan szoktam, ide írom neked, talán te is kipróbálod:
Vízszintbe ketté vágom a karalábokat, kivájom őket úgy, hogy körben és a fenekén is kb. 1,0-1,5 cm vastag fala maradjon. Lobogó sós vízben egy kicsit átforralom a kivájt reszelékkel együtt, majd besózva egy kicsit félreteszem.
A darálthúst födő alatt sóval, borssal, egyéb tetszés szerinti fűszerekkel puhára párolom, és főtt rizzsel kavarom össze. Félreteszem.
Karikára szelt sült krumplit sütök.
Zománcos tepsit kicsit kizsírozok, és (vastagon!) tejfölözök.
A sültkrumplit elterítem benne
Arra a kivájt karaláb reszeléket, és a félbevágott karalábokat.
Azokat töltöm meg a darálthúsos töltelékkel.
Tetejére ismét vastagon tejföl + reszelt sajt.
Be a sütőbe, míg összesülnek!
A karalábnak most van a szezonja, ha gondolod próbáld ki, ugyanígy szoktam a fehértököt és a cukkinit is, hosszában félbevágva, és a két fél "disznót" rakom a tepsibe! :))))
Kedves lepontozó!
Kívánom, hogy ennél nagyobb örömöd sosem legyen az életben!
Ez nem átok, csak egy szívből jövő "jókívánság", tudom, legalább akkora élmény ezt olvasnod, mint nekem látni, hogy azokat, a válaszaimat, amik a kérdező szerint jók és hasznosak, te zsinórban pontozod lefelé.
De tudd, ahányszor látom, hogy lepontozol, annyiszor fogom kívánni neked a továbbiakban ugyanezt!
Amilyen az agyonisten, olyan a fogaddisten!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!