Ajánlanátok nekem finom torta recepteket?
Brüni torta átdolgozva:
Piskóta1
4tojás
10 dkg cukor
8 dkg liszt /féldarás, másnéven rétesliszt
2 dkg kakópor
4 dkg pirított földimogyoró
1 citrom és 1/2 narancs reszelt héja
1 cs vaníliáscukor
A sárgákat a cukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, mogyorót, kakaót, citrom és narancshéjat, majd óvatosan a fehérjehabot. Tortaformában lassan megsütjük,majd hidegen ketté vágjuk.
Piskóta2
2 tojás
5 dkg cukor
6 dkg liszt
1 cs vaníliáscukor
Mint az előzőnél. Csak ezt tepsiben sütjük, sütőpapíron.
Krém
4 dl tej
4 dkg cukor
6 dkg keményítőliszt
20 dkg vaj
3 pek csokis-mogyorós krém /Nutella
A tej 2/3át felforraljuk. Az 1/3át pedig a keményítőlisztre öntjük és alaposan, csomómentesre elkeverjük. Mikor a tej forr, hozzáadjuk a keményítős tejet. Pár percig kevergetve főzzük. Ha megfőt, hozáadjuk a cukrot. Ha kihűlt elkeverjük benne a vajat, majd a mogyorókrémet.
Összeálítás:
Mindkét tortalapot, és a piskótalapot megkenjük a krémmel. A piskótalapot hosszában 2cm széles csíkokra vágjuk. Az első csíkot élére állítva, az alsó tortalap közepére tesszük, és csigavonalban feltekerjük. A többi csíkkal fojtatjuk. Ahol elfogy a tészta, ott csatlakoztatjuk a következőt. A krém mindig befelé nézzen.
Ha elfogyott a tészta, ráborítjuk a másik tortalapot. A tetejét és oldalát bekenjük krémmel, majd hűtőbe tesszük legalább 1órára. Utána lehet bevonni csokimázzal, és díszíteni.
Macerás, de nem olyan nehéz az elkészítése, mint az elsőre olvasva tűnik! Nem igényel különleges kézügyességet vagy szaktudást. Viszont a siker garant
Brüni torta átdolgozva:
Piskóta1
4tojás
10 dkg cukor
8 dkg liszt /féldarás, másnéven rétesliszt
2 dkg kakópor
4 dkg pirított földimogyoró
1 citrom és 1/2 narancs reszelt héja
1 cs vaníliáscukor
A sárgákat a cukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, mogyorót, kakaót, citrom és narancshéjat, majd óvatosan a fehérjehabot. Tortaformában lassan megsütjük,majd hidegen ketté vágjuk.
Piskóta2
2 tojás
5 dkg cukor
6 dkg liszt
1 cs vaníliáscukor
Mint az előzőnél. Csak ezt tepsiben sütjük, sütőpapíron.
Krém
4 dl tej
4 dkg cukor
6 dkg keményítőliszt
20 dkg vaj
3 pek csokis-mogyorós krém /Nutella
A tej 2/3át felforraljuk. Az 1/3át pedig a keményítőlisztre öntjük és alaposan, csomómentesre elkeverjük. Mikor a tej forr, hozzáadjuk a keményítős tejet. Pár percig kevergetve főzzük. Ha megfőt, hozáadjuk a cukrot. Ha kihűlt elkeverjük benne a vajat, majd a mogyorókrémet.
Összeálítás:
Mindkét tortalapot, és a piskótalapot megkenjük a krémmel. A piskótalapot hosszában 2cm széles csíkokra vágjuk. Az első csíkot élére állítva, az alsó tortalap közepére tesszük, és csigavonalban feltekerjük. A többi csíkkal fojtatjuk. Ahol elfogy a tészta, ott csatlakoztatjuk a következőt. A krém mindig befelé nézzen.
Ha elfogyott a tészta, ráborítjuk a másik tortalapot. A tetejét és oldalát bekenjük krémmel, majd hűtőbe tesszük legalább 1órára. Utána lehet bevonni csokimázzal, és díszíteni.
Macerás, de nem olyan nehéz az elkészítése, mint az elsőre olvasva tűnik! Nem igényel különleges kézügyességet vagy szaktudást. Viszont a siker garantált!:)
Megjegyzés
A mogyoró legjobb verziója a pirított, csak belső héjjal való mogyoró, de az egyszerű, héjas is jó.
Bocs hogy kétszer ment el!
És még valami: használhatsz sütöport a tésztákhoz (az 1.be 1 zacskó a 2.ba 1/2 zacskó), attól függően, mennyire vagy profi.
Ha csak felnőtteknek készítem, a tekerés után a középső lapot rumos barackkompót lével szoktam áttitatni. De ez gyerekeknek nem ajánlott.
Köszönöm szépen a recepteket mindenkinek.
Köszönöm a köszöntést is,kisfiam nevében is.
Egyenlőre még nem sikerült választanom,melyik tortát csináljam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!