Ajánlanátok nekem köret recepteket?
A köret nagyon tág fogalom.Ha megírnád mi mellé gondolod, egyszerűbb lenne válaszolni.
más és mást szoktunk pörköltek, mártásos húsok, vagy sültek, rántotthúsfélék mellé.
általánosak a krumpliköretek, rizsköretek, tésztafélék, de ezernyi vátozatban.
a saláták szerintem nem köretek, de fontos kiegészítői egy ételsornak...
Csak példaként, mártásos húsok mellé én gyakran készítek
krumlikrokettet,zsömlegombócot, vagy pl egy gombamártás mellé sonkás-krumpligombócot.
vagyis a főételtől függ, hogy mit "kerítek" mellé:)
Rizsköretek variációi. rizibizi, gombásrizs, kukoricásrizs, mexióis rizs, sárgarépakockás rizs, sütőtökös rizs, paradicsonpürés fűszeres rizs.sajtos rizs, sajtos-panírozott rizsgombóc, rizs-szalonna-hajszálvékony krumpli egyben tepsiben megsütve.a kockázott színes kaliforniai paprika szinte mindegyiket feldobja ízben és látványban is.
medvehagymás rizs (újkori felfedezés)... és még sokan mások:)
akkor egy plusz tipp pl hagyományos nokedlire. ha nem elég szép sárga a tojás, egy késhegynyi kurkumával lehet szép színt elérni, anélkül, hogy változna az íze. bele préselt fokhagyma, bors, egy kis finomra vágott petrezselyem. új íz, új külső:))
de akár paradicsompürével, spenóttal is lehet "színesíteni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!