Tudnátok főételeket ajánlani, amibe fehérbor kell?
Főként halas vagy fehér húsos - borjú, baromfi, (a kacsa, liba és a pulyka kivételével) stb. recepteket keress!
Délután visszajövök, addigra keresek ilyesmit.
Franciás receptek is érdekelnek?
Itt van egy francia recept, ez hús nélküli:
Hozzávalók:
1 kg. megtisztított és négybevágott burgonya.
5 dkg. vaj vagy margarin.
2 db. vékonyra vágott hagyma.
2 evőkanál liszt.
2 pohár fehérbor.
Só, bors.
Ha van, kuktában olvaszd fel a vajat ill. margarint.
Tedd hozzá a hagymát és a burgonyát, csöppet pirítsd meg.
Sózd és borsozd, majd a rászórt liszttel együtt jól keverd el.
Öntsd fel a két pohár borral, tedd rá a fedőt, és főzd kb. 12 percig. (Ha nincs kuktád, jól fedd le a lábost, és persze főzd legalább 30 percig a krumplit, időnként borral újralocsolva.)
Mindenféle húshoz adhatod köretként.
Írok majd még húsos receptet is, kicsit később.
Jó étvágyat! :)
Csavart borjúhús fehérborban (paupiette):
Hozzávalók 6 személyre:
6 vékony szelet kötözött borjúhús
3 pohár fehérbor
2 evőkanál liszt
félbe-vagy negyedekre vágott zöld olivabogyó
kakukkfű
babérlevél
3 pohár víz
só, bors
kevés vaj vagy olaj.
A kis madzaggal bugyorszerűen összekötött, sózott-borsozott borjúszeleteket süsd pirosra minden oldalon a zsiradékban.
Tedd hozzá a lisztet, a bort, a kakukkfüvet, a babérlevelet és az olivabogyókat, majd lassú keveréssel a vizet.
Hagyd párolódni kb. 45 percig.
Ha kész, ízlés szerint ízesítsd még sóval és borssal.
Petrezselymes rizzsel tálalhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!