Finom lesz így a tejbegrízem?
Még sosem csináltam de.az interneten olvasott receptekből össze raktam egyet :)
0.5 liter tej
4-5 evőkanál búzadara
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Az összeset összeöntöm és közepes lángon megfelelő sűrűségűre főzöm :)
Azt olvastam hogy ha a hideg tejbe rakom a búzadarát akkor nem lesz csomós :) Ès remèlem ez így van mert a menzai gusztustalan csomósat mindig utáltam :)
Igy kell csinálni, jó lesz. tényleg nem lesz csomós, de azért folyamatosan kevergetni kell.
Nekem a cukor egy kicsit kevés, de ez egyéni ízlés dolga.
Én ha meleg már a tej, akkor elkeverem gyors mozdulattal egy pohárba egy kábé deci vízzel a búzadarát, és már öntöm is akkor biztos nem lesz gombócos!
Az arány nekem, 1 l tejbe rakok 6 evőkanál darát, akkor hidegen sem lesz kemény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!