30 literes műanyag hordóba mennyi só, cukor, ecet, és borkén kell csalamádé ízesítéséhez?
Csak paprika,uborka,hagyma,paradicsom és zöld paradicsom van benn,s mindegyik alapanyagból 30 literes műanyag hordónyi hozzávaló.
Ezek utána egybe lesznek dolgozva,de ugye össze fognak mennyi,nem lesz ekkora mennyiség és a hordók sincsenek dugig .
Egy ekkora mennyiséghez mennyit kell belerakni a kérdésben említett ízesítőkből?





Víz: 12,5 l, ecet 20%-os: 0,75 l, só: 0,63 kg, cukor: 1,25 kg, borkénpor: 12,5 g, timsó: 35 g, citromsav: 12,5 g, natrion-benzoat:42,5 g,szemes bors:63 g, babérlevél: 0,5 csomag, mustármag:12,5g, koriander: 12,5g, kapor, torma ízlés szerint.
A hordót folyamatosan lehet feltölteni a következő zöldségekkel az érésük (termésük) időpontjában: uborka, sárgarépa, karfiol, paradicsom, patiszon, karalábé, kelkáposzta, paprikába töltött káposzta, gyöngyhagyma.
Az előkészített zöldségeket 2 óráig vízbe kell áztatni, majd átrakjuk a hordóba lévő lébe (a már benne lévő zöldségekhez, majd összekeverjük. A savanyúság „beéréséig” a hordó tartalmát naponta meg kell keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!