Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudok főzni. Mit egyek ma?

Nem tudok főzni. Mit egyek ma?

Figyelt kérdés
Hoztam magammal a munkába szendvicset, de amikor hazaérek nem lesz otthon az asszony és nem tudom, hogy mit vacsorázzak. Főzni nem tudok.

#mit egyek ma
2014. aug. 11. 09:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Tészta lesz, most már tuti. Virslit ettem tegnap előtt, de frankó ötlet!
2014. aug. 11. 10:45
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszerű: Arra figyelj, hogy a vízbe tegyél pár csepp olajat és sót, amikor elkezded forralni. A tésztát csak akkor tedd bele, amikor már lobog, forr. Inkább ellenőrizgesd sűrűn a főzés alatt, időnként próbáld villával elvágni, vagy kóstold meg, hogy megfelelő-e az állaga. A víz bőven több legyen, ne csak éppen, hogy ellepje, hanem legyen bőven, különben trutyis lesz.
2014. aug. 11. 10:53
 13/24 A kérdező kommentje:
Tényleg, ha már itt tartunk: Amikor kiveszem a tésztát, tésztaszűrőben hagyom állni a fazék tetején amin főztem. Veszek ki belőle enni, de ami benne marad és később akarok belőle enni, mindig összeragad. ha teszek a vízbe (főzéskor) étolajat, általában utána is. Hogyan érem el, hogy ne ragadjon össze a tészta addigra, amikorra megint enni szeretnék belőle?
2014. aug. 11. 11:09
 14/24 anonim ***** válasza:
Csak annyit főzz amennyit meg eszel :)
2014. aug. 11. 11:12
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A megmaradt kifőtt tésztára is teszel egy kis olajat, összekevered. És akkor nem ragad össze. De nekem olaj nélkül sem rossz, megmelegítem és utána már "szétválik".

A virslin kívül csinálhatsz egyébként tojásrántottát vagy melegszendvicset is. Ezeket a gyerekek is el tudják készíteni, biztosan fog menni neked is :)

De munkából hazafelé is beugorhatsz valahova kajáért (pl. kínai, pizzéria, menüs helyek, kifőzdék, stb.).

2014. aug. 11. 11:16
 16/24 anonim ***** válasza:
Mindenképp kicsit összeragad, ha már kihűlt. Esetleg ha van otthon valami jó minőségű olaj, pl. olívaolaj, lottyants rá egy picit, kavard át vele jól. Attól bajod nem lesz, salátákra is rakják nyersen. Egy ismerősöm a nokedlit is mindig utólag olajozza, miután már lecsepegtette.
2014. aug. 11. 11:18
 17/24 anonim ***** válasza:
Semmit. Egy hét mulva nem lesz ilyen értelmetlen kérdésed! Rá fogsz jönni magadtol.
2014. aug. 11. 11:24
 18/24 anonim ***** válasza:

Bundáskenyeret csak tudsz csinálni. Megtöltve meg még finomakat is tudsz sütni.

pl toastkenyereket megkensz májkrémmel, összeragasztod, átlósan félbevágod, és ezeket mártod a felvert tojásba, majd forró olajban kisütöd. Percek alatt kész.

de lehet közé kolbászt, sajtot, hagymakarikát , virslit is tenni , a lényeg hogy a tojás jól összefogja, akkor sütésnél nem folyik ki.

vagy csak simát, és még forrón megszórod bőven reszeltsajttal.

Kecsappal, mustárral vagy valamilyen savanyúsággal nagyon laktató kaja.

2014. aug. 11. 11:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Főzni jó, de egyrészt nem tudsz, másrészt ahogy látom, fáradt leszel estére. Vagy rendelj, mi a Don pepéből szoktunk, van étlapjuk, kiválasztod belőle mit szeretsz, ha nálatok más ételkiszállító van, akkor rendelj onnan. Vagy amikor jössz haza a munkából, csak van valamilyen gyros-os, kínai, stb., vegyél egyet, vidd haza, edd meg. Öcsém pl. sokszor így csinálja.
2014. aug. 11. 11:45
 20/24 anonim ***** válasza:
Tudom, hgy van nálam profibb, de 10-11 évesen megsütöttem a hamburgerthúst is, és csináltam magamnak...de van olyan ismerősöm, csja, aki 18 évesen csinált először kifőtt tészát, és büszke olt magára h sikerült...túróval-tejföllel..-.-mirelit pizza, aohgy mondták, hambit is összdohatsz, hot dogot, vagy tejfölös tésztát...
2014. aug. 11. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!