Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintát lehet tej nélkül,...

Palacsintát lehet tej nélkül, csak vízzel csinálni?

Figyelt kérdés

Vagy akkor nem lesz olyan finom? ezt a receptet akarom megcsinálni csak nincs tej.

500g liszt

1/4 tk só

4 tojás

1l tej

2014. aug. 8. 22:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

Biztos nem a víztől ragad, ha azzal ragad, akkor tejjel sokkal jobban ragadna.

Cukrot tettél bele? Ha igen, legközelebb rakj bele negyed annyit. Vagy semennyit, és csináld a tölteléket jó ízűre, a palacsintába meg csak egy kis sót tegyél, hogy ne legyen íztelen.

A ragadás másik oka a kevés olaj. Akkor is kell, ha teflonosban sütöd. Sőt, tény, hogy teflonosba több olaj kell, mint öntöttvas serpenyőbe. A teflonosban valahogy "szárazabbra" sül a palacsinta.

2014. aug. 9. 07:44
 12/14 anonim ***** válasza:
76%
Lehet!
2014. aug. 9. 09:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

nem viztol ragad.

nem is a cukortol, mi teszunk bele cukrot, megse ragad...de teflonba is teszunk olajat....lehet nem volt eleg meleg az olaj veletlenul?

2014. aug. 9. 09:05
 14/14 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok éve vízzel készítem a palacsintát, úgyhogy lehet. Viszont én elég sok tojást teszek bele, az jót tesz az íznek és a ruganyosságnak is. Arányokat nem tudok mondani, főleg, hogy másfél éve lisztet sem használok... Na az már kihívás, főleg, ha a zab sem jöhet szóba, de azért megoldható finomra és rugalmasra :P De kissé eltértem.

Egyébként a tej helyett vízzel készített palacsinta valamivel ízetlenebb, de egy jó töltelékkel azért élvezhető. Legalábbis, ha finom a tojás (én házit használok, a boltik és piaciak zömét hervasztóan ízetlennek találom, a házi pedig szuper és megunhatatlan).

2014. aug. 9. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!