Segítséget kérnék, hogy a megfőtt gulyás leves túl híg lett! Hiába tejfölözöm nem sűrűsödik be! Mit tudok tenni, hogy finom sűrűbb legyen a leves? Köszönöm! Ha tudtok hamar kérném a segítő választ mert nagyon éhesek vagyunk. Addig is fő a csúsza. üdv
# 20-as tanulj meg fözni aztán gyere kezdöket oktatni.
Forró ételre nem lehet lisztet szórni csak úgy szárazon!!!
tegnap 22:58-as; Szerintem itt TE nem tudsz fözni.
A staubolásnál a forró (félig-menddig "lémentes") ételre szórják a lisztet, és utána engedik fel folyadékkal - gyakorlatilag olyan, mintha rántást készítene valaki, csak a szilárd részek is benne vannak már.
Csak pár link, hátha akkor felfogod:
# 23 - nem nyittam ki a linkeket mert nics rá szükségem.
Amiröl te beszélsz azt a recept úgy irja elö, de itt egy már elkészült hosszú levü ételröl van szó, ha még nem vetedvolna észre.
Staubolni vagy habarni???
Ha te labanc vagy akkor staubolod az ételt
ha kuruc akkor pedig habarcsot habarsz rá
Egy és ugyan az!
Vagy tifelétek nem esznek krumplit csak burgonyát?
Szerintem pedig jobban tetted volna, ha kinyitod a linkeket, mert akkor rájöttél volna, hogy TE ÍRTÁL hülyeséget, amikor azt állítottad, hogy a staubolás liszt-tejföl keveréke.
Ezen kivül nem azt írtam, hogy a gulyást staubolni kellene (az másik válaszoló volt) - ha figyelmesen olvastad volna az elözö válaszomat, akkor észrevehetted volna, hogy a leszürt lé elforralását javasoltam -, hanem a staubolás fogalmßanak téves értelmezését javítottam ki.
Lehetsz akármennyire gunyoros, attól még nem lesz igazad.
"staubolás liszt-tejföl keveréke"
Igen ez is egy fajta sürítés. Habarcs formájában. Amikor az étel már készre fõt.
A te igazad pedig: amikor még nincsen rajta lé, akkor az rántás formájában sürítés. A benne valókat zsiradékon piritottad és a rászórt liszt ezen készül rántásá, amire jön a rávaló folyadák.
Még egy másik módszer az Ázsiaj:
Amikor vizbe belerakod a füszereket, cukrot, sót, kecsapot, keményítõt, szójaszószt, felkevered ráöntöd az ételre és egy perc fözés után tálalod.
De én most már ezt befejezem mert megyek fözni.
Mozzarella-s Raviloit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!