Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítséget kérnék, hogy a...

Segítséget kérnék, hogy a megfőtt gulyás leves túl híg lett! Hiába tejfölözöm nem sűrűsödik be! Mit tudok tenni, hogy finom sűrűbb legyen a leves? Köszönöm! Ha tudtok hamar kérném a segítő választ mert nagyon éhesek vagyunk. Addig is fő a csúsza. üdv

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 15:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

# 20-as tanulj meg fözni aztán gyere kezdöket oktatni.

Forró ételre nem lehet lisztet szórni csak úgy szárazon!!!

2014. aug. 7. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim válasza:
100%
Hihetetlen milyen vitát váltott ki egy egyszerű gulyásleves,de hát ahány ház annyi szokás.))))
2014. aug. 8. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:

tegnap 22:58-as; Szerintem itt TE nem tudsz fözni.


A staubolásnál a forró (félig-menddig "lémentes") ételre szórják a lisztet, és utána engedik fel folyadékkal - gyakorlatilag olyan, mintha rántást készítene valaki, csak a szilárd részek is benne vannak már.


Csak pár link, hátha akkor felfogod:


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]

2014. aug. 8. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

# 23 - nem nyittam ki a linkeket mert nics rá szükségem.

Amiröl te beszélsz azt a recept úgy irja elö, de itt egy már elkészült hosszú levü ételröl van szó, ha még nem vetedvolna észre.

Staubolni vagy habarni???

Ha te labanc vagy akkor staubolod az ételt

ha kuruc akkor pedig habarcsot habarsz rá

Egy és ugyan az!

Vagy tifelétek nem esznek krumplit csak burgonyát?

2014. aug. 8. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig jobban tetted volna, ha kinyitod a linkeket, mert akkor rájöttél volna, hogy TE ÍRTÁL hülyeséget, amikor azt állítottad, hogy a staubolás liszt-tejföl keveréke.


Ezen kivül nem azt írtam, hogy a gulyást staubolni kellene (az másik válaszoló volt) - ha figyelmesen olvastad volna az elözö válaszomat, akkor észrevehetted volna, hogy a leszürt lé elforralását javasoltam -, hanem a staubolás fogalmßanak téves értelmezését javítottam ki.


Lehetsz akármennyire gunyoros, attól még nem lesz igazad.

2014. aug. 8. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

"staubolás liszt-tejföl keveréke"

Igen ez is egy fajta sürítés. Habarcs formájában. Amikor az étel már készre fõt.

A te igazad pedig: amikor még nincsen rajta lé, akkor az rántás formájában sürítés. A benne valókat zsiradékon piritottad és a rászórt liszt ezen készül rántásá, amire jön a rávaló folyadák.

Még egy másik módszer az Ázsiaj:

Amikor vizbe belerakod a füszereket, cukrot, sót, kecsapot, keményítõt, szójaszószt, felkevered ráöntöd az ételre és egy perc fözés után tálalod.

De én most már ezt befejezem mert megyek fözni.

Mozzarella-s Raviloit.

2014. aug. 8. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
Már előbb is megtehetted volna, hogy mész...!
2014. aug. 8. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:
Ti itt veszekedtek, azóta pedig az a gulyásleves már meg lett emésztve és talán távozott is. :-DDDDDD
2014. aug. 8. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:
Hmm.. ha csak annyi volt a baja, hogy túl híg lett... miért nem vett ki a levéből, ahelyett, hogy tücsköt bogarat bele dobáltattatok volna? :D
2014. aug. 9. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!