Ha nem egy egész tojást, hanem két tojásfehérjét használok a zsömle sütéséhez, akkor is egyben fog maradni?
30g tk liszt, 5g útifű maghéj, 5g chia mag, szódabikarbóna, só + 1 egész tojás: eddig így sütöttem a zsemlémet.
De a diétámba nehezen illeszthető be a tojássárgája, aminek, ugye, magas a zsírtartalma... Szeretném kipróbálni csak tojásfehérjével, de félek, hogy mi lesz belőle, nem akarom kidobni a drága alapanyagokat, ha esetleg nem sikerülne, ezért kérdezek.
Engem úgy tanítottak, hogy tojásfehérjét nem is szabad beletenni.
Most az az 1 tojássárga annyira minimális zsír, hogy nehogy már ezen parázz...
Napközben mást is eszek, amibe muszáj beletenni a sárgáját is. + Napi szinten eszek bulgurt, barna rizst, túrót, húsokat, ezekben is mind van zsír, és így már sok.
Szóval pont ezen az egy tojássárgán akadok ki. :)
Egyébként miért nem szabadna beletenni a fehérjét?
Kezdő "konyhatündér" vagyok, nem sok praktikát tudok még.
Valahogy nem tesz jó a tésztának :D
Amúgy meg az igazi kenyér/zsömlébe nem is kell tojás, simán kihagyható.
Igen, ezt én is furcsállom, hogy zsömlébe kell tojás :D
Egy tojássárgájában 4-5g zsír van.
Nehogy már ezen agyalj! Vond le másmiből a zsírt. Vagy egyél 10g szénhidráttal kevesebbet és kész, meg van oldva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!