Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem egy egész csirkét, de...

Vettem egy egész csirkét, de még sosem csináltam. HOgyan készitsem el?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 10:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Pontosan mit szeretnél belőle csinálin??
2010. jan. 11. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
hát valami olyasmire gondoltam h befüszerezem és megsütöm. te hogyan csinálnád?
2010. jan. 11. 10:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen szétdarabolnám, úgy egyszerűbb. A combokat levenném, a farhátat külön venném és a mellét szárnyakkal, így jobban elfér a tepsiben. Vágj a kivajazott(zyír, olaj is jó) tepsibe nem túl vékony karikára krumplit. Olyan centi vastag szeletek van kicsivel vastagabbak is lehetnek, vagy jó nagy kockák. Sózd meg finoman. Ha van otthon tejfölöd, préselj bele fokhygamát, kis pirospaprikát, sózd meg, és öntsd a krumplirétegre, jól kend szét rata. Ha nem tudod ezt a keveréket megcsinálni, önts max egy deco olajat a krupli alá, és sózd meg. Nagyon finomra sül úgy is.

A húsokat sózd le. Kb fél deci vagy még kevesebb étolajba tegyél borsot, sót, vegetát, és jó sok majorannát. Keverd el, és ezzel kend be a már előre lesózott csirke minden oldalát. A krumpli tetjére igazgasd el őket. Fólia alatt 1 óra 20 perc alatt hibátlan lesz. A végén le is veheted a fóliát, hogy kicsit ropogós legyen. Sütőzacskóban is megsül, ott meg is pirul. Jénai tálban vagy római tálban is csinálhatod.

2010. jan. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőzacskóban szoktam. befűszerezem kivül-belül, belekötöm a zacsiba és tepsire teszem, sütőben sütöm egy órát kb. Nagyon finom szokott lenni. Mint a grillcsirke.
2010. jan. 11. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
ne felejtsd el a zsírzóját kivágni (fenekénél van)
2010. jan. 11. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is sütőzacsiba tenném. Beteszed, megszórod fűszerrel és megsül szépen magától. De ha szétszeded hamarabb megsül. Combja, melle sütni, szárnya, aprólék megy a levesbe.
2010. jan. 11. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én szórok egy kiló sót a tepsibe,ráteszem a pipit,hasába dugok egy almát,és megsütöm.Semmi fűszer,mégis nagyon fincsi.
2010. jan. 11. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
28%
A sóágyon sült csirke száraz és ízetlen.
2010. jan. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
a sóágyon sült csirke nagyon tuti, tegyél rá fűszert, csinálj mellé vmi jó köretet jó lesz az
2010. jan. 11. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
Én ezt a sóban csirkét gyümölcsszósszal eszem,isteni.
2010. jan. 11. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!