Vettem egy egész csirkét, de még sosem csináltam. HOgyan készitsem el?
Én mindenképpen szétdarabolnám, úgy egyszerűbb. A combokat levenném, a farhátat külön venném és a mellét szárnyakkal, így jobban elfér a tepsiben. Vágj a kivajazott(zyír, olaj is jó) tepsibe nem túl vékony karikára krumplit. Olyan centi vastag szeletek van kicsivel vastagabbak is lehetnek, vagy jó nagy kockák. Sózd meg finoman. Ha van otthon tejfölöd, préselj bele fokhygamát, kis pirospaprikát, sózd meg, és öntsd a krumplirétegre, jól kend szét rata. Ha nem tudod ezt a keveréket megcsinálni, önts max egy deco olajat a krupli alá, és sózd meg. Nagyon finomra sül úgy is.
A húsokat sózd le. Kb fél deci vagy még kevesebb étolajba tegyél borsot, sót, vegetát, és jó sok majorannát. Keverd el, és ezzel kend be a már előre lesózott csirke minden oldalát. A krumpli tetjére igazgasd el őket. Fólia alatt 1 óra 20 perc alatt hibátlan lesz. A végén le is veheted a fóliát, hogy kicsit ropogós legyen. Sütőzacskóban is megsül, ott meg is pirul. Jénai tálban vagy római tálban is csinálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!