Túl csípős ételt hogy lehet "gyengíteni"?
Hú a piri-piri tényleg nagyon erős. Jól teszed, ha még a levet le tudod önteni róla és mással pótolni. nem tudom mennyit főtt eddig, talán maga a hús még nem szívta be.
Én még talán a leöblítésen is gondolkodnék, és kezdeném előről az étel elkészítését, persze figyelembe véve, hogy már mennyit puhult eddig.
Azért a rizs is fog rajta tompítani.
Légy szíves írd meg, hogy kaptál ilyen fűszerkeveréket, mert a párom meg brutálerős-mániás.
Kulfoldon elek, ugyhogy a hol annyira nem fog segiteni szerintem.... Egy torok zoldseg-minden uzletben.
Vegul is nem lett olyan szornyu, bar a ferjem benyomott melle 4 pohar vizet, desszertnek meg par jegkremet :D
Tulajdonkeppen foni nem fott benne sokaig, de reggel ota pacolodott a hus a keverekben, ugyhogy beszivta. De a zoldbable sokat javitott rajta, hiszen az eleve edeskes.
Köszi a választ, majd keresgélek itthon.
Én piri-piris halkonzervet szoktam venni, abban van egy egész paprika, de tényleg kegyetlen erős.
Legközelebb kínálj hozzá valami joghurtos izét! Mártogatóst vagy joghurtos salátát. A joghurt valamennyit szelídít az ízén.
Amúgy a piri-piri más néven afrikai madárszem chili tényleg rohadt csípős (175000-200000 körül van a scoville skálán). Ha te eddig a dobozos, lebutított cucchoz voltál szokva, ezek meg az eredeti piri-piri chilit rakták bele, nem csodálom, hogy meglepődtél.
#7 Nem tudom, ezzel mennyire vagy kisegítve, de madárszem chilit (egész vagy darabolt paprikát) lehet kapni/rendelni fűszeres boltokban illetve lehet magot, ritkább esetben palántát kapni. Onnan meg már nem egy nagy mutatvány megcsinálni a fűszerkeveréket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!