Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl csípős ételt hogy lehet...

Túl csípős ételt hogy lehet "gyengíteni"?

Figyelt kérdés
Újfajta fuszerkeverekkel vettem es ez olyan eros, hogy meg nekem is pötyögök a könnyem tole pedig en imádom.....
2014. júl. 25. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most hogy érted h hogy lehet gyengíteni? Attól függ milyen étel... ezt így nem lehet megmondani!
2014. júl. 25. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ mit főztél vele .
2014. júl. 25. 15:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Fözöl még egy-két adagot belöle füszer nélkül és a végén összefözöd az egészet.
2014. júl. 25. 15:55
 4/11 A kérdező kommentje:
PiriPiri csirkét. Alapesetben megveszem hozza a dobozt, amiben van egy adag fuszerkeverek meg rizs. Most viszont felfedeztem hogy lehet kapni csak fuszerkevereket is. Fogtam es a szokásos -a dobozos zacskó iy, kb 2 ek- adagot összekevertem az olajjal es beletettem a csirkemellet. Most fozom es ahogy engedi a levet valami őrület csípős. Nincs tobb csirkemell, azt nem tudok hozza tenni. Egyenlőre leontottem a levet es helyette a zoldbab levélből ontottem ra, hogy abban párolodjon.
2014. júl. 25. 16:01
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
csak a teszel hozzá még kaját, máshogy nem...
2014. júl. 25. 16:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hú a piri-piri tényleg nagyon erős. Jól teszed, ha még a levet le tudod önteni róla és mással pótolni. nem tudom mennyit főtt eddig, talán maga a hús még nem szívta be.

Én még talán a leöblítésen is gondolkodnék, és kezdeném előről az étel elkészítését, persze figyelembe véve, hogy már mennyit puhult eddig.

2014. júl. 25. 16:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért a rizs is fog rajta tompítani.

Légy szíves írd meg, hogy kaptál ilyen fűszerkeveréket, mert a párom meg brutálerős-mániás.

2014. júl. 25. 16:44
 8/11 A kérdező kommentje:

Kulfoldon elek, ugyhogy a hol annyira nem fog segiteni szerintem.... Egy torok zoldseg-minden uzletben.

Vegul is nem lett olyan szornyu, bar a ferjem benyomott melle 4 pohar vizet, desszertnek meg par jegkremet :D

Tulajdonkeppen foni nem fott benne sokaig, de reggel ota pacolodott a hus a keverekben, ugyhogy beszivta. De a zoldbable sokat javitott rajta, hiszen az eleve edeskes.

2014. júl. 25. 18:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Köszi a választ, majd keresgélek itthon.

Én piri-piris halkonzervet szoktam venni, abban van egy egész paprika, de tényleg kegyetlen erős.

2014. júl. 25. 19:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Legközelebb kínálj hozzá valami joghurtos izét! Mártogatóst vagy joghurtos salátát. A joghurt valamennyit szelídít az ízén.

Amúgy a piri-piri más néven afrikai madárszem chili tényleg rohadt csípős (175000-200000 körül van a scoville skálán). Ha te eddig a dobozos, lebutított cucchoz voltál szokva, ezek meg az eredeti piri-piri chilit rakták bele, nem csodálom, hogy meglepődtél.

#7 Nem tudom, ezzel mennyire vagy kisegítve, de madárszem chilit (egész vagy darabolt paprikát) lehet kapni/rendelni fűszeres boltokban illetve lehet magot, ritkább esetben palántát kapni. Onnan meg már nem egy nagy mutatvány megcsinálni a fűszerkeveréket.

2014. júl. 26. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!