Csirkecombfiléhez mondanátok nagyon egyszerű receptet?
mit mennyi ideig kell sütni mennyi so fuszer megy rá stb.
bocs de én csak rántottát tudok készíteni.
A burgonyát kiolajozott tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, rászedjük a paradicsomot és a paprikát, majd a tetejére a hagymakarikák kerülnek. A kiklopfolt, sózott hússzeleteket ráborítjuk a tetejére. Kevés vizet öntünk alá.
Forró sütőbe tesszük, addig sütjük, míg a burgonya meg nem puhul.
A tetejét tejföllel leöntjük, ezután a sütőben még kissé megpirítjuk.
Belisztezed, aztán felvert- kissé habos tijásba forgatod, aztán zsemlemorzsába, és így kisütöd. ( rántsd ki)
Só?Hát nem sűrűn teszem rá, rásimogato, de nem túl sokat, egyre egy icipici csipet. De ha kevsebbet teszel, még mindig jobb, mert rá tudsz sózni. Kedvencem borsos-paprikás pácban. Aztán teszel egy fél kilóhoz kb. 2-3 kanál olaajt, és megsütöd, ha belszúrod a kést, meg válik már szét, akkor már jó, meg is kóstolhatod, hogy tudod-e rágni. Ha elfogy az olaj, tehetz hozzá vízet, hogy puhuljon, olajat, ha pirítani szeretnéd a végén.
Tepsiben is sütheted, de szerintem tovább tart, ott is tegyél alá olajat.
Látni fogod, meddig süsd, először fehér lesz, aztán tényleg így szétesik, meg böksz.
Ha vágsz két csikot alulról a csont két oldalára kb, akkor laposabb lesz, gyorsabban sül picit.
A combfilé csirkebrassóinak is nagyon finom. kockákra vágod, és egy serpenyőben hevítesz nem túl sok olajat. ezen átforgatod fehéredésig, megsózod és fedő alatt hagyod, hogy kiadja a levéd. Ha zsírjára sült, akkor mindig pici vizet öntesz alá, amíg meg nem puhult teljesen. Ekkor pirosra sütöd.
Közben krumplit hámozol, megmosod, kockára vágod (akkorára, mint a húst ) és konyharuhán leszárítod.
egy mikrózható tálba teríted és 5-6 percig maxon mikrózod. (forrás:doboszoli) utána egy másik serpenyőbe annyi olajat öntesz, hogy a krumplit ki tudd benne sütni.ezt is felforrósítod. ha egy szemet beledobsz és serceg, akkor elég forró az olaj.
A forró krumpli nem hűti le a zsiradékot nagyon hamar pirosra sül, belül pedig omlósan puha.
A hús és a krumpli alól is leöntöd a felesleges olajat (fedő segítségével ), majd összeborítod őket. sóval, borssal, majorannával és zúzott fokhagymával ízesíted.
Nem bonyolult és nagyon finom egyszerű kaja.
Sokféle ízesítésű brassói van, én a mi kedvencünket írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!