Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű főtt ételeket...

Milyen egyszerű főtt ételeket tudtok ajánlani egy kezdőnek?

Figyelt kérdés
Ha lehet a hagyományostól egy kicsit eltérőeket.Szóval ne rántott hús, fasírt meg levesek legyenek.:)
2014. júl. 18. 06:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Tökre tegyél tejfölt, sajtot, hagymát, prézlit és süsd meg tepsiben!

Cukkinivel, gombával is lehet hasonlót művelni.

Tojás is illik rá (főtt tojás vagy felvert formában nyersen).

2014. júl. 18. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tepsibe rétegezve: bármilyen hús, krumpli, hagyma, paprika, paradicsom, gomba, szalonna, stb. amit akarsz, ezt megsütni. Isteni finom.
2014. júl. 18. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Baconbe tekert virsli, vagy csirkemáj megsütve.
2014. júl. 18. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

En is morzsas zoldsegeket ajanlom! Egyszeruek, gyorsak is, nem leht elrontani oket es a vegtelensegig varialhatod. Nagyon finom a morzsas karfiol, brokkoli, kelbimbo, de ezek egyutt is. Illetve csinaltam mar gombat, cukkinit es padlizsant is osszesutve igy. A lenyeg, hogy a zoldsegeket szedd rozsakra vagy vagd szeletekre es nagyon kicsit parold meg, kulon kulon oket. En Ramas jenasiba szorom vagy retegezem a zoldsegeket, natur joghurttal vagy kefirrel ontom le oket. A tejere zsemlemorzsa, ra paradicsomszeletek es reszelt sajt (lehet trappista, mozzarella, fustolt, de el is hagyhato, ha nem szereted).

Kedved is kaptam hozza, azt hiszem megvan a vacsim:)

2014. júl. 18. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyümölcsszezon van, bármilyenből csinálhatsz gyümölcsmártást. meggy, szilva, alma, barack, akár vegyesen is.

Ehhez hirtelen sütött natúr csirkemell, vagy más sovány hús, egy kis petrezselymeskrumpli, vagy, ha van időd krumplikrokettel még finomabbak.

Nagyon finom még a gyümölccsel töltött sertésszűz baconba tekerve megsütve, steak krumplival, sajtmártással.

2014. júl. 18. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Főzöl ki tésztát és rákutymolsz akármilyen szószt - én úgy szoktam, hogy kinyitom a hűtőt/fagyót és mi van benne, abból gazdálkodok.


Főzelékek is gyorsan készen vannak.


Összevágsz zöldségeket, picit megpárolod, kutymolsz mellé szószt (tejföl, fűszerek, kis víz, tojás). Az egészet összeforgatod, vajazott jénaiba teszed reszelsz rá sajtot és pirulásig sütöd.


Egy fej hagymát olajon megdinsztelsz, rádobod a csíkokra/kockákra vágott húst (vagy csak gombát), fehéredésig pirítod. Só, bors, rengeteg tárkony, egy dl főzőtejszín. Az egészet összerottyantod és rizzsel/tésztával tálalod.


Lapcsánka: Krumplit lereszeled, ütsz rá mennyiségtől függően 1-2 tojást, pár kanál lisztet, összekutymolod. Ha kicsit folyókás, de formázható lesz, sózod, borsozod. Hevítesz olajat egy edényben (nem kell sok), kanállal lepénykéket lapítsz bele. Mindkét oldalát megsütöd fokhagymás tejföllel eszed.


De nsaltyn és mindmegettén ezer gyors és könnyű receptet találsz. :)

2014. júl. 18. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!