Hogyan kell pecsenyezsírt készíteni? Ha jól tudom hagyma mindenképp kell bele.
Csak pecsenyezsírt nem lehet készíteni,az csak hagymás zsír lesz.
Húst kell zsírban,fűszerekkel sütni.A sütés befejezése után marad a pecsenyezsír.
Ezért kell a húsokat zsírban és nem olajban sütni.Az olaj nem is egélszséges,és a sütés után visszamaradt olaj nem jó semmire.
Kedves 11:10!
Ez igazán hasznos, köszönöm! És szerinted melyik linkből tudom meg, hogy hogyan készítsem?!
Köszi! :)
Igen, az ötödiket megnéztem, de reméltem kapok szezámmag nélküli receptet is!
Szia! valóban csak hús sütésével lehet pecsenyezsírt nyerni.én minden húst zsírban sütök, így mindig van nalunk pecsenyezsír.végy egy jó darab tarját vagy lapockát, alaposan sózd meg , tűzdeld meg bőven fokhagymával. mély serpenyőben olvassz fel annyi zsírt,amennyiben a hús kényelmesen elfér, de nem merül el.pirítsd át minden oldalát, tegyél mellé pár szem egész
borsot, önts alá pici vizet és kezdd el sütni.lehet mellé dobni vöröshagyma cikkeket is, vagy még plusz fokhagymát , ki hogy szereti.ezek a párolás során szét mállanak.a vizet mindig pótolni kell, ha a hús meg
puhult zsírjára kell visszasütni. a húst kivesszük a
zsírt még egy kicsit megsózhatjuk, mert úgy finom.
alul barna mézszerű ragacsnak kell lennie.fakanállal fölkaparjuk "homogenizáljuk" az átlátszó résszel és átöntjük egy kislábasba, ami befér a hűtőbe.leszűrni nem szabad, de akit a borsszem zavar kihalássza.
még egy tipp: néhány szem borókabogyó nagyon szép színt ad a húsnak és jó zamatot a zsírnak.
ha egy picit vizesebbre hagyjuk a zsírt, az alján hűtés után barnás kocsonya lesz és mindenki ezt akarja kipiszkálni a lábasból.
remélem érthetően leírtam.
üdv.-eri-
Köszönöm Eri!
Valami ilyesmi leírásra gondoltam! Egyértelmű! :)
Szia! nagyon szívesen, örülök, hogy segithettem.biztosan ízleni fog.
üdv.-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!