Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pecsenyezsírt...

Hogyan kell pecsenyezsírt készíteni? Ha jól tudom hagyma mindenképp kell bele.

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 10:31
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Csak pecsenyezsírt nem lehet készíteni,az csak hagymás zsír lesz.

Húst kell zsírban,fűszerekkel sütni.A sütés befejezése után marad a pecsenyezsír.

Ezért kell a húsokat zsírban és nem olajban sütni.Az olaj nem is egélszséges,és a sütés után visszamaradt olaj nem jó semmire.

2010. jan. 8. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
A hús kisült zsírjába keverj egy nagyon kicsi lisztet+paradicsompürét, és forrald ki.
2010. jan. 8. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
2010. jan. 8. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Kedves 11:10!

Ez igazán hasznos, köszönöm! És szerinted melyik linkből tudom meg, hogy hogyan készítsem?!

2010. jan. 8. 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:
hú nehéz eset vagy. nézzük csak: az ötödik mellett ott van, hogy |Receptek. Arra rá kell kattintani.
2010. jan. 8. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Első válaszolótól megkaptad a választ. Én is így csinálom.
2010. jan. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Igen, az ötödiket megnéztem, de reméltem kapok szezámmag nélküli receptet is!

2010. jan. 8. 12:02
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Szia! valóban csak hús sütésével lehet pecsenyezsírt nyerni.én minden húst zsírban sütök, így mindig van nalunk pecsenyezsír.végy egy jó darab tarját vagy lapockát, alaposan sózd meg , tűzdeld meg bőven fokhagymával. mély serpenyőben olvassz fel annyi zsírt,amennyiben a hús kényelmesen elfér, de nem merül el.pirítsd át minden oldalát, tegyél mellé pár szem egész

borsot, önts alá pici vizet és kezdd el sütni.lehet mellé dobni vöröshagyma cikkeket is, vagy még plusz fokhagymát , ki hogy szereti.ezek a párolás során szét mállanak.a vizet mindig pótolni kell, ha a hús meg

puhult zsírjára kell visszasütni. a húst kivesszük a

zsírt még egy kicsit megsózhatjuk, mert úgy finom.

alul barna mézszerű ragacsnak kell lennie.fakanállal fölkaparjuk "homogenizáljuk" az átlátszó résszel és átöntjük egy kislábasba, ami befér a hűtőbe.leszűrni nem szabad, de akit a borsszem zavar kihalássza.

még egy tipp: néhány szem borókabogyó nagyon szép színt ad a húsnak és jó zamatot a zsírnak.

ha egy picit vizesebbre hagyjuk a zsírt, az alján hűtés után barnás kocsonya lesz és mindenki ezt akarja kipiszkálni a lábasból.

remélem érthetően leírtam.

üdv.-eri-

2010. jan. 8. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Eri!

Valami ilyesmi leírásra gondoltam! Egyértelmű! :)

2010. jan. 8. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! nagyon szívesen, örülök, hogy segithettem.biztosan ízleni fog.

üdv.-eri-

2010. jan. 8. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!