Egy ilyen tejszínes ételhez mibe pácoljam a halat (lent)?
Üdv.
Olyasféle ételkén törten a fejem,hogy : Köret: 85% parázskrumpli (pici krumplik "pirosra" sütve) + pár szem baconbe tekert és úgy megsütött krumpli...
A fő ételnek olyanon gondolkodom,hogy tejszínes ,csiperkegombás szószt öntenék : picit pikáns pirított,grillezett csirkemellre és halfilét vagdalnék csikokra (és ki amit bepácolnék,de nem tudom milyen pácba tegyem,a tervem,hogy kisütöm lendületből a hal csíkokat).
A grillezett csirkemellet + kisütött halakat "egymás mellett " tálalom és nyakonöntöm tejszínes ,csiperkegombás szósszal.
Csak minimális fogalmam sincs milyen pácba legyen az a hal...
Láttam a TV-ben,hogy 2ek.olaj +2 halászlé kocka (és 1-2 gerezd fokhagyma)...
kinek mi ötlete van?
pont nem illik a halhoz a tejszínes gombás szósz
de ha nagyon eröltetni akarod, akkor olaj, bors, só, fokhagyma
Nos a halnak nem olyat kell elképzelni,hogy fél órán át 1 liter olajban takarékon melegítgetett hal.
Tőkehal filé (nem a szokásos 750ft/kg és papírvékonyságú szeletek,hanem az a rendes vastag szelet)...
És ezt leragadás mentes tefal teflon serpenyőbe gyorsan sütném ki ,1 minimális kacsazsírban,(azért minimális,mert úgy szeretjük ,ha teljesen átsült,kívül pedig van 1 kis kérge).
Készítettünk már tejszínes gombás szószhoz halat,igaz azt a párom,csak ő úgy csinálta,hogy besózta,és mivel kb 3-4cm vastag 1 ilyen szelet hal ezértközépen bevágta,és fokhagymát tett bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!