Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudok rájönni? Mitől lett...

Nem tudok rájönni? Mitől lett másnapra savanyú a tejszínes gesztenyekrém a tortában?

Figyelt kérdés
Hulala, gesztenyemassza, rumaroma, kis zselatin, ennyiből állt a krém a tortában.Elvileg egyik sem romlik nem?Az én hűtőmben állt egy napot a torta, másnap ettük semmi baja nem volt, rá egy napra pedig savanyú ízt éreztünk rajta(a vajas krémen nem, mert kétféle krémből készült)csak az egy réteg tejszínes gesztenyekrémen.Anyu mondta hogy nem jól hűt a hűtője, lehet megromlott??De elvileg egyik sem romlandó nem, vagy elég volt neki egy este egy nem jól hűtő hűtőben?Azóta ezen agyalok.
2014. jún. 10. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A tejszín romlandó, szóval ha nem jól hűt a hűtőtök akkor valószínű hogy amiatt lett savanyú :S Meg hát ilyen melegben azért nem állnak el sokáig a dolgok.
2014. jún. 10. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, akkor tőletek átvittétek anyukádhoz. Ott gyengébben hűt a hűtő, tehát volt ideje sajnos megromlani a növényi habalapnak is.Nagyon meleg van, bármi megromolhat most idő előtt.
2014. jún. 10. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
szerintem megromlania se kell ehez az ízhez, a tejszín nem mindig jó gesztenyével, ettem frissen, nem hulalásat, de nagyon tré íze volt...pont ilyen
2014. jún. 10. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha a zselatin igazi zselatin, azaz állati fehérje, akkor baktérium táptalajnak kiváló.
2014. jún. 10. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Frissen finom volt, még másnap is mikor ettük, mindent frissen csináltam, azonnal hűtőbe raktam.Két éjszaka után érződött rajta, mikor átkerült más hűtőbe, amit mondtak is is hogy nem jól hűt.De ami érdekes, hogy díszíteni is abból a hulalából díszítettem amit a krémhez is adtam, és annak nincs ilyen íze, és a maradék gesztenyének sem.Akkor a zselatin a hibás tényleg???

Az meg is tud romlani???

De hisz évekig eláll, és hűteni sem kell, csak száraz, hűvös helyen tartani, de nem hűtőben.Vagy ha már hőhatás éri, akkor romlandó lesz???

2014. jún. 10. 11:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a fagyos, kiengedett gesztenyepüré is hamar meg tud romlani, illetve savanykás lehet az íze. én gesztenyepürénél tapasztaltam, hogy másnapra savanykás volt.De, lehet, hogy a tejszín és a püré együtt működik így.
2014. jún. 10. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát az lehet hogy a két páros együtt ilyen hatást fejt ki több nap után, mert magában sem a gesztenye, sem a hab nem rossz még most sem a maradék a hűtőben, érdekes nagyon.
2014. jún. 10. 14:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!