Nyers vagy füstölt csülök?
Melyikből milyen ételekte szoktak készíteni?
Ha csak tormával szeretnénk enni, akkor füstölt csülköt vegyek, és főzzem meg?
És pl csülök péknéhez nyers csülök kell?
Kezdő vagyok, légyszi segítsetek.
Igen, jól írod.
Füstölt csülökből lehet még nagyon finom bablevest is csinálni, nyersből pedig pl. csülökpörköltöt sós krumplival meg savanyúsággal, csak sokáig kell főzni, hogy a bőre is megpuhuljon, érdemes kuktában.
Van még egy nagyon finom receptem nyers csülökhöz, leírom:
római/pataki tálban kell csinálni (a tálat éjszakára hidevízbe beáztatni):
hozzávalók:
1 kicsontozott csülök
2-3 nagyobb fej vöröshagyma,
2-3 db zölpaprika,
2-3 db paradicsom
liszt,
só
bors
pirospaprika
tejföl
a kicsontozott csülköt ujjnyi vastag szeletekre vágom,
sózom, borsozom kiklopfolom,
a hagymát, paradicsomot, paprikát felszeletelem
a beáztatott tálból kiöntöm a vizet, majd az aljára teszem a felszeletelt hagyma felét
erre a pirospaprikás lisztben megforgatott csülökszeleteket (állítva szépen egymás mellé)
a csülökre jön a hagyma másik fele,
a felszeletelt zöldpaprika
meglocsolom a pici delikáttal kikevert tejföllel
a tetejére szépen rápakolom a paradicsomszeleteket (a zöldségeket is érdemes megsózni, hogy a végén ne legyen sótlan).
Ráteszem a tál tetejét, a tálat érdemes tepsire tenni és úgy be a sütőbe, mert így, ha kifolyik a leve nem a sütőbe ég.
FONTOS! Az agyagtálat mindig hideg sütőbe kell tenni (különben a meleg sütőben egyből szétreped), először 150 fokra felmelegíteni, majd 200 fokon sütni, amíg meg nem puhul a husi, majd a végén fedő nélkül szép pirosra sütni a tetejét.
Lehet, hgoy bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű, és nagyon -nagyon finom étel. Krumplipüré esetleg rizs illik hozzá.
Jó főzőcskézést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!