Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zselatin kérdés?

Zselatin kérdés?

Figyelt kérdés
Beaztattam, kinyomkodtam, belekevertem a zselatin lapokat, ahogy a recept meg a felhasználási útmutató irta. Darabokban maradt a kremben. Nem is kicsi darabokban. Hogy lehetne ezt elkerülni?
2014. júl. 7. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
"Beaztattam, kinyomkodtam, belekevertem a zselatin lapokat" Pontositanád??
2014. júl. 7. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Hideg vízbe beaztattam a zselatin lapokat 5 percre. Utana kinyomkodtam es belekevertem a krembe. A recept es a zselatin lap tájékoztatója is ezt irta. En meg követtem.
2014. júl. 7. 09:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Semmiféle melegitésröl nem volt szo?
2014. júl. 7. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem. A tájékoztató szerint ugyanúgy kell eljárni hideg es meleg hasznalat eseten es a recept se irt semmi megkülönböztetést. Egyebkent volt egy meleg -cukorral felhozott málnaba keverni- es ég hideg- felig felvert habtejszinbe keverni. Mindkettőben darabos maradt.
2014. júl. 7. 10:00
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

A zselatinlapokat áztatás után fel kell melegíteni, de forralni nem szabad. (Az áztatás után, kinyomkodva még marad benne annyi nedvesség, hogy fel lehessen olvasztani.


Amikor sürün folyós (mint a méz), akkor a krémböl (vagy amibe tenni akarod) egy evökanálnyival elkevered, ezt még 3-4-szer megismétled, amíg a zselatin meg a pár kanál krém homogén lesz. (A krém ne legyen túl hideg, inkább csak langyos, mert akkor jobban keveredik, ha egész hideg, akkor összeugorhat a zselatin).

Ezt a keveréket aztán bele lehet az összes krémbe keverni, az egészet egyenletesen kikeverni és utána tölteni a süteménybe.

2014. júl. 7. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Csak ugy önmagában kell felmelegíteni, folyadék nelkul?
2014. júl. 7. 17:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de egész kis lángon (ha gázzal fözöl, akkor lángelosztóval), de ha nagyon félsz, akkor maximum egy evökanál vizet tehetsz alá.
2014. júl. 7. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a segitseget!
2014. júl. 7. 19:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szivesen és sok sikert
2014. júl. 7. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A lapzselatin felhasználása: ha melege folyadékba kerül, rögtön beletehetjük a lapokat és addig keverjük, míg fel nem oldódik, ha hideg folyadékhoz szeretnénk adni, először tegyük hideg vízbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk ki és kevés forró vízbe téve, kevergetve oldjuk fel, csak ezután kerül a hideg folyadékba. A porzselatint mindig a (hideg vagy meleg) folyadék tetejére szórjuk egyenletesen, ne kevergessük, várjunk, míg kissé megköt, csak aztán keverhetjük, amíg fel nem oldódik teljesen.
2014. júl. 8. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!