Tegyek bele zselatint vagy ne?
Olyan krémet szeretnéd sütibe csinálni, mint a tiramisu krémje. A tetejére pedig csokibevonatot.
Szerintetek tegyek a krémbe zselatint (ami ugye eredetileg nincs benne) vagy anélkül is meg fog dermedni annyira, hogy megmaradjon rajta a csokimáz?
Ne tegyél bele, a zselatin undorító és semmi keresnivalója a krémben.
A tiramisu krémje ugyebár mascarpone, tojássárgája, cukor és felvert tojáshab - és igen, magától is megszilárdul, nem kell bele semmi :)
A csokibevonat viszont problémás lesz, esélyes, hogy összeesik tőle a krémed, ha forrón ráöntöd.
Nem forrón tenném rá, ha kihűl még akkor is folyékony.
De most, hogy így mondod, kicsit félek, hogy túl nehéz lesz. De talán kibírja, ha vékony réteget teszek csak.
Csináltam már sokszor tiramisut, tudom, milyen a krémje, csak sose lesz ugyanolyan, valamikor inkább puhább, valamikor jó kemény. Csak most tutira szeretnék menni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!