Tortához való krémem nem akar megdermedni pedig már két zacskó zselatint is raktam bele. Mit csináljak, rakjak bele még egyet?
Figyelt kérdés
2009. máj. 17. 10:25
1/9 anonim válasza:
Pontosan mit raktál a krémbe, és milyen arányban?
2/9 A kérdező kommentje:
Hát volt egy receptem, és azt pontosan követtem. Amúgy joghurtot, meg pürésített epret, meg tejszínhabot, cukrot, vaniliás cukrot, meg két zacskó zselatint. De mindent úgy csináltam, és olyan arányban, ahogy a recept írta.
2009. máj. 17. 10:46
4/9 anonim válasza:
Ha a krémet rákened a tésztára és berakod a hűtőbe egy pár óra alatt szépen megdermed.
5/9 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen zselatint használtál. Sajnos én is jártam már úgy, hogy régi, jól bevált recept alapján dolgoztam, csakhogy a megszokott zselatinomat nem kaptam, csak a mostanában agyonreklámozottat, amit hidegen kell belekeverni a masszába. Na nekem azzal a süti a kukában végezte, folyt az egész, pedig egy egész napig a hűtőben tároltam, holott 2 óra elég lett volna neki. Én innentől kezdve mindig HR kék csomagolásút használok!
6/9 anonim válasza:
Harmadik zacskó zselatinnal óvatosan, mert elronthatja a krém ízét! Inkább hűtés, hűtés és türelem:)
7/9 anonim válasza:
Milyen tejszínhabot használtál? Mert én csináltam sima Okésból és az nekem is folyt szinte.
De vettem a múltkor Hulala-s növényi tejszínt és azt vertem fel, na az szuper volt.
A porból felverhető tejszínhabpótló por is elég jó szokott lenni, de a legjobb a növényi tejszín ami dobozos mint a tej.
Már sok helyen olvastam hogy annál jobb nincs, pláne így krémekhez, habokhoz.
Az okés meg ilyenek meg inkább főzéshez.
Ez az én tapasztalatom!
Meg igen a zselatinból is érdemes megvenni a Horv R-sat, annál jobb nincs. Bár talán van még amit a Pennybe lehet kapni, még az is jó szokott lenni.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már beleraktam a harmadik zselatint is. Most kezd egy kicsit jó lenni. Remélem nem káros az egészségre ennyi zselatin.
2009. máj. 17. 12:05
9/9 anonim válasza:
szia!a zselatin kötőképessége változik aszerint hogy mennyi a zsíradék,a cukor és egyéb szárazanyag a krémben, mert csak a folyadékot tudja megkötni,PL.:zsíros tejszínhez több kell mint mondjuk 1.5 % os tejhez, a zselatintol meg nem lesz bajod...ugyhogy tegyed bele amig meg nem köt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!