Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Szekeres Nórinak a csokivulk...

A Szekeres Nórinak a csokivulkán nevü édességét hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
A LEÍRÁST,HOGY MI KELL BELE AZT MEGTALÁLTAM DE HOGY MIBŐL MENNYIT KELL HOZZÁADNI AZT NEM.
2008. aug. 2. 01:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A kívül szilárd tészta, folyékony csoki belsővel hivatalos neve moelleux, de néha hibásan soufflénak, azaz felfújtnak nevezik.


Csokoládé soufflé

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

9 dkg vaj

2 tojássárgája

2 egész tojás

20 dkg porcukor

8 dkg liszt

Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyd kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeversz. A tojásokat és a sárgákat keverd össze a cukorral, add hozzá a csokoládét, majd szitáld bele a lisztet. Az így kapott tésztát adagold szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tedd őket hűtőbe 1 órára vagy a sütésig. A sütőt melegítsd fel 230 ˚C-ra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezd be a tortácskákat. A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztasd ki a formából, és máris tálalható. Vaníliafagylalt, eper, málna vagy körtebefőtt illik hozzá. Hogy mennyire lesz belül folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. A jó időzítés minden. Sütőmelegen az igazi (akkor folyós a belseje) így ha véletlenül nem fogy el, akkor a következő tálaláskor nyugodtan felmelegítheted mikróban.

(Minimum 70% kakaótartalmú keserűcsokival készítem a porcukor édességének ellensúlyozásáért. A 90%-os egyértelműen jobb. Azért porcukor, hogy a lisztet is helyettesitse, ezért nem csökkenthető a receptben írt mennyiség.)


Másik recept:

Moelleux au chocolat 6 före

180 g olvadós étcsoki

115 g vaj

6 tojás

150 g porcukor

100 g liszt

csipet só

Elkészítés:

200 C fokra elömelegítjük a sütőt. A kis formákat, kivajazzuk és kilisztezzük. Megolvasztjuk a csokit és a vajat egy tálban jól kikeverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, majd a megolvasztott csokit és vajat. Jól összekeverjük, de lassan, hogy ne legyen

buborékos. Beleöntjük a kis, előkészített formákba (muffin formák vagy hasonló). Ezután beledugunk 1 kocka olvadós csokit a közepébe, mikor már a formában van. Így tesszük be a sütőbe. Kb. 10 percig sütjük, de közben ne nyitogassuk a sütőt. Ne legyen túl kiszáradt, mert akkor a közepe nem lesz folyékony!

Lehet tálalni vaníliafagyival, gyümölcsöntettel...stb.


A profik így csinálják:

[link]


(A hal a tortán-os leírás nem leírás, hanem egy nagy 0.)

2008. aug. 5. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
.
2017. dec. 31. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!